De hoofdrolspelers van de tweede helft van 2016. Zij hebben hersendode reporters en gesloopte voetbalstadions op hun geweten.

Alle gekheid op een blokje: het beste van 2016, DEEL II

Wij geloven in de slimheid van de lezer: onze meestgelezen stukken zijn waarschijnlijk ook de beste. Een terugblik op onze spectaculairste primeurs van de tweede helft van 2016. Sidder en beef!

Aandeelhouders ING opgelucht: ‘Meer dan 3.000 ontslagen hele geruststelling’

3 oktober 2016

De aandeelhouders van ING halen opgelucht adem: de bank schrapt een royale 3.500 jobs. ‘Minder dan 1.000 ontslagen was een slag in ons gezicht geweest’, zegt Martin Dedeyne (45) uit Keerbergen. ‘Met loonmatiging en milde afvloeiingen alleen kom je er niet.’ Níét snoeien in het personeelsbestand is immers een schandalige aanpak voor een bedrijf dat winst maakt. Marie-José Verheyden: ‘Het maakt mij happy dat er duidelijk wordt gekozen voor een kostenbesparing.’

Deel hier mee in de vreugde.

Luchtfoto’s tonen villawijk die nooit in contact kwam met buitenwereld

23 november 2016

Diep verscholen in de bossen van Sint-Martens-Latem hebben ambtenaren spectaculaire foto’s genomen van een villawijk die nooit eerder contact had met de buitenwereld. ‘Het is fantastisch dat ze er zo goed uitzien’, aldus onderzoeker Karel Anthonissen, die de rijkdom van inheemse volkeren inventariseert. ‘Hun tuinen zijn geweldig groot, ze lijken allemaal gezond. We vermoeden dat ze toegang hebben tot botox en coiffeurs.’

Beleef het avontuur hier opnieuw.

Stadion Club Brugge wordt opnieuw landbouwgrond, beslist Schauvliege

2 december 2016

Minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) heeft beslist dat het stadion van Club Brugge op landbouwgrond staat en binnen het half jaar gesloopt moet worden. ‘De timing is misschien wat ongelukkig, maar we willen Club zeker niet kapotmaken’, sust Schauvliege. De sloopplannen maken de gevreesde verhuis naar Vlaams-Brabant een stuk realistischer.

Haal hier uw voetbalhart op.

Wij lieten onze reporter bellen naar Gwendolyn Rutten en nu is hij hersendood

4 december 2016

De hersenen van één van onze Wetstraatjournalisten hebben hun functionaliteit volledig en onherstelbaar verloren. Dat is het gevolg van een telefoongesprek met Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten. Haar exposé over vrije mensen was zo vrijblijvend dat onze reporter enkele hersenfuncties moest uitschakelen om te volgen. Dat bracht een fatale kettingreactie op gang. Hij krijgt nu een stekje op de onderbemande showbizzredactie.

Lees hier het verhaal opnieuw – op eigen risico.

Wij gingen communist Raoul Hedebouw interviewen en nu zijn we onze portefeuille kwijt

7 december 2016

Heeft iemand onze portefeuille gezien? Ons geld, onze kredietkaarten en een pakketje aandelen en dividenden zijn spoorloos sinds we Raoul Hedebouw (PVDA-PTB) gingen interviewen. Deed zijn goedlachse discours ons vergeten dat alle communisten erop uit zijn het geld van de mensen af te pakken? ‘Ik blijf genuanceerd op dat vlak’, was de enige commentaar die Hedebouw achteraf wou geven.

Ontdek alle nuances hier.

Wat deed Bart De Wever op een familiefeest en wie heeft hem uitgenodigd?

19 december 2016

Waarom was N-VA-voorzitter Bart De Wever aanwezig op een familiefeest? En wie nodigde hem uit? ‘Kwam hij inspecteren of onze kerststal voldeed aan de Vlaamse normen en waarden?’, sneert een schoonzus. ‘Dit is ongewoon en ongebruikelijk.’ Toeval, stelt zijn woordvoerder: ‘Bart was zaterdag mee met zijn echtgenote. Zij kon hem moeilijk aan de voordeur laten staan toen ze haar familie bezocht.’

Volg onze reconstructie hier.

Theo Francken verlaat te genuanceerde N-VA en stapt over naar ‘Terzake’

27 december 2016

Nadat hij meermaals veroordeeld was, liet staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zichzelf al het land uitzetten. Francken verlaat de politiek nu helemaal en stapt over naar Canvas. 'Ik kan het niet meer met mijn geweten in overeenstemming brengen dat ik als staatssecretaris de rechtsstaat moet respecteren', verkondigt de ex-N-VA'er. ‘Bij Terzake krijg ik tenminste alle vrijheid om plat-populistische stellingen te debiteren zonder dat iemand me op de vingers tikt.’

Alle feiten hier op een rijtje.

De eerste portie leukigheden over allerlei rampen kreeg u inDEEL I van ons jaaroverzicht. Wat er in 2017 gebeuren zal, kunnen we nog niet voorspellen, maar ook dan blijft onze redactie voldongen feiten terugfluiten.