Wat verbindt al deze ongure koppen? Dat ze tienduizenden lezers naar onze site lokten!

Alle gekheid in een rokje: ons overzicht van 2016, DEEL I

Wat hebben fiscale vluchtelingen, sekswerkers voor asielzoekers, en Mia Doornaert met elkaar gemeen? Ze zorgden voor tienduizenden lezers op De Rechtzetting. Herontdek nu onze meestgelezen primeurs!

Koksijde werft dertig prostituees (m/v/x) aan

26 januari 2016

De gemeente Koksijde werft dertig halftijdse sekswerkers aan om de opgekropte frustraties van de mannelijke asielzoekers te kanaliseren. Een preventiemaatregel, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche (Open Vld). ‘Je moet de problemen bij de bron aanpakken.’ Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken steunt het project: ‘Zolang het geen aanzuigeffect creëert.’

Beleef het hele verhaal hier opnieuw.

RIP Jan De Cock: letterlijk doodgezwegen

16 februari 2016

Kunstenaar Jan De Cock is bezweken aan chronisch doodzwijgen door de Vlaamse media. Zijn dood maakt heel wat emoties los, van opluchting tot leedvermaak. Bij het grote publiek stond De Cock vooral bekend om zijn arrogantie en zelfoverschatting. Gisterenavond wijdden allerlei media nog enkele berichten aan hem, maar dat mocht niet meer baten: krijsend en wild om zich heen shoppend blies de kunstenaar zijn laatste adem uit. Door zijn overlijden stierf hij.

Rouw hier nog eens met ons mee.

Nieuw in Knokke: aangenaam luxeponton met zicht op zee voor fiscale vluchtelingen

23 februari 2016

De mondaine kustgemeente Knokke vangt mensen op die om fiscale redenen worden vervolgd in hun thuisland. ‘Wat deze mensen hebben meegemaakt, is vreselijk. Als u zelf tegenover zo’n verschrikking kwam te staan, zou u toch ook uw onroerende goederen achterlaten?’, zegt burgemeester Leopold Lippens, die zich verontschuldigt omdat de opvangplekken amper 300 vierkante meter groot zijn. Hij waarschuwt wel dat enkel bootvluchtelingen met een eigen luxejacht welkom zijn.

Verwarm hier andermaal uw hart.

Beruchte bende ‘Politie van Antwerpen’ eindelijk opgerold

17 maart 2016

De criminele organisatie met de sinistere roepnaam ‘De politie van Antwerpen’ is na intens speurwerk gevat. De bende kwam meermaals in het nieuws met gewelddadige raids en zwaar banditisme. Bij alle leden werden vuurwapens gevonden. De autoritaire narcist Serge Muyters wordt aangeduid als bendeleider. ‘Hij is het operationele brein’, zegt een insider. Via bloedverwantschap heeft Muyters contacten tot op de hoogste politieke niveaus.

Laat u hier opnieuw de daver op het lijf jagen.

Veiligheidsdiensten weerleggen oneerlijke kritiek: ‘Faxtoestel was kapot’

24 maart 2016

De Staatsveiligheid verdedigt zich nu de internationale kritiek steeds luider klinkt na de aanslagen op Zaventem en op metrostation Maalbeek. ‘Onze faxmachine is al twee maanden buiten dienst en de secretaresse die normaal de post verdeelt, is op ziekteverlof’, zegt minister van Justitie Koen Geens (CD&V). ‘De stagiair die haar taken heeft overgenomen, heeft misschien een menselijk foutje gemaakt. Of mogelijk ging Turkije in de fout door de fax in een andere taal dan het Frans of het Nederlands te sturen?’

Het verslag staat nog altijd hier.

Opiniestuk Mia Doornaert over aanslag verscheen al vóór aanslag

25 maart 2016

Het opiniestuk van Mia barones Doornaert over de schuldigen van de aanslagen in Brussel werd een half uur vóór die aanslagen gepubliceerd op De Standaard Online. Had Doornaert voorkennis over de aanslagen? Niet noodzakelijk, zeggen experts. Rudy Vranckx: ‘Terroristen hebben geen flauw benul van waar ze mee bezig zijn, tot ze Mia lezen.’ Bij sommige van haar collega’s zorgt die doortastendheid voor angst: ‘Mia is de laatste tijd geradicaliseerd.’

Herontdek onze berichtgeving hier.

Topfavoriet Marc Coucke misloopt kwalificatie Panama Papers: ‘Ontgoocheld’

6 april 2016

Ondernemer Marc Coucke is er niet in geslaagd om de hoofdtabel te bereiken van de Panama Papers. In de voorronden bleek hij niet kapitaalkrachtig genoeg en op de cruciale momenten liet zijn cashflow het afweten. Daarmee krijgt zijn imago van steenrijke excentriekeling een knauw. Om echt tot het kransje van de allerrijksten te behoren, moet je naam genoemd worden in sexy schandalen als LuxLeaks of Panama Papers. ‘Wie gaat mij nu nog serieus nemen als miljardair?’, treurt Coucke.

Laat u hier ontroeren.

Morgen volgt DEEL II. Met nóg leukere berichten over het catastrofale 2016.