Dries Van Langenhove krijgt steun van zijn ex-vriendje, een zwarte trans man. ‘De Vlaamse pers is bekrompen, niet mijn lieve Dries.’ © L'hoyes Melissa

Ex-vriendje in de bres voor Van Langenhove

Nu linkse media hun pijlen richten op Kamerlid Dries Van Langenhove, springt Juliano Luca Perez in de bres voor zijn ex-vriendje. ‘Leave Dries alone! Hij heeft ab-so-luut niets tegen homo's of vreemdelingen.’

‘Ik wilde al meteen na de valse Pano-reportage over Schild & Vrienden verklaringen afleggen,’ zegt Juliano Luca Perez, ‘maar toen waren Dries en ik nog een koppeltje. Hij raadde me af om naar de pers te stappen omdat hij me wou beschermen voor negatieve reacties op de sociale media. Dat is Dries ten voeten uit: gevoelig en altruïstisch.’

Juliano Luca Perez:
‘Voor Dries was het geen bezwaar dat ik werd geboren als vrouw. Wel integendeel’

Nu kan Perez echter niet langer vanaf de zijlijn toekijken hoe Van Langenhove wordt besmeurd door de leugenpers. ‘Net nu ik zo trots ben op hem omdat hij voor Vlaams Belang zijn eigen volk mag vertegenwoordigen in de Kamer, probeert de verzuurde elite hem te verketteren,’ huilt de zwarte trans man. ‘Leave Dries alone!

Hij noemt de aantijgingen in de media dat Van Langenhove en zijn vrienden zich zouden bezondigen aan homofobie, racisme en doodsbedreigingen te absurd voor woorden. ‘Jarenlang had ik een intense, passionele relatie met de voorman van Schild & Vrienden’, beweert Perez. ‘Ik weet dat zijn sensuele lippen tot véél meer in staat zijn dan vlammende toespraken afvuren. Ik ben 50 procent Cubaans, en heb ook Arabische en Afrikaanse voorouders. Nooit heb ik ook maar iets gemerkt van die xenofobie waarvan linkse media hem beschuldigen. De Vlaamse pers is bekrompen, niet mijn lieve Dries.’

Ook de insinuaties dat het Vlaams Belang intolerant zou zijn ten opzichte van transgenders noemt Perez compleet uit de lucht gegrepen. ‘Dries had na onze eerste ontmoeting niet onmiddellijk door dat ik als vrouw ben geboren, maar toen dat later tot uiting kwam, maakte hij geen enkel bezwaar. Wel integendeel, hij vond het heerlijk kinky.’

Volgens Perez is Van Langenhove daarmee geen uitzondering binnen het Vlaams Belang. ‘Op LGTB-feestjes leerde ik al tientallen Vlaams Belangers kennen die geen enkele blijk gaven van bekrompenheid of seksuele verkramptheid’, zegt hij. ‘Ik kan alleen maar het beeld dat onze media ophangen van Dries en zijn vrienden ten stelligste ontkrachten.’

Sinds enkele maanden zijn Perez en Van Langenhove geen koppel meer. ‘Ik ben een beetje jaloers van natuur,’ zucht de jongeman. ‘Ik kon niet omgaan met de aanhoudende aandacht van Tom Van Grieken voor mijn lief.’