Marc Coucke: 'Ik ga me herbronnen. Er komen nog kansen.' © VRT

Topfavoriet Marc Coucke misloopt kwalificatie Panama Papers: ‘Ontgoocheld’

Marc Coucke is er niet in geslaagd om de hoofdtabel te bereiken van de Panama Papers. In de voorronden bleek hij niet kapitaalkrachtig genoeg en op de cruciale momenten liet zijn cashflow het afweten.

Marc Coucke:
‘Wie gaat mij nu nog serieus nemen als miljardair?’

Dat Marc Coucke zijn favorietenrol niet kon waarmaken, is een persoonlijk drama. Zijn imago van steenrijke excentriekeling krijgt een knauw. Wanneer de camera’s draaien, steekt Coucke graag zijn broek af terwijl hij met zijn miljarden wappert, maar om echt tot het kransje van de allerrijksten te behoren, moet je naam genoemd worden in sexy schandalen als LuxLeaks of de recente Panama Papers.

Nochtans werd Coucke vooraf getipt als outsider voor de Panama Papers, het officieuze kampioenschap van de grootste rijkaards. Coucke haalde geregeld het nieuws met investeringen in oppervlakkig vermaak als voetbal, dierentuinen en wielerteams. Alles leek erop te wijzen dat ook de Panamese economie op een ruimhartige kapitaalinjectie van Coucke zou kunnen rekenen.

Confrontatie

‘De tegenstand bleek taaier dan gedacht’, geeft Coucke toe. ‘Ik wilde me meten met de grootste kleppers en dat is uitgedraaid op een fiasco. Het is een bittere pil om te slikken. Ik ben ontgoocheld, ja. Wie gaat mij nu nog serieus nemen als miljardair? Ik zal dit moeten verwerken.’

De ondernemer in Coucke laat het hoofd echter niet hangen. ‘Er komen nog kansen. Ik neem nu de tijd om te herbronnen en ga me in alle rust voorbereiden op een volgende confrontatie. Het is te vroeg om me al af te schrijven’, maakt hij zich sterk. ‘Ik weet zeker dat ik deze slag te boven kom, maar ik ga toch blij zijn als ik straks mijn miljarden kan knuffelen wanneer ik thuiskom.’

Dit artikel werd eerst gepubliceerd op The Vremde Mirror.