Om het vrijblijvende exposé van Gwendolyn Rutten te volgen moest onze reporter enkele hersenfuncties uitschakelen. Dat leidde tot een kettingreactie. © VRT

Wij lieten onze reporter bellen naar Gwendolyn Rutten en nu is hij hersendood

De hersenen van één van onze Wetstraatjournalisten hebben hun functionaliteit volledig en onherstelbaar verloren. Dat is het gevolg van een telefoongesprek met Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten.

Nu onze reporter hersendood is, krijgt hij een stekje op de onderbemande showbizzredactie

We gaven onze reporter, die uit schaamte niet bij naam vernoemd wil worden, de opdracht te bellen naar Gwedolyn Rutten naar aanleiding van haar uitspraken in De Zondag. Zwaaiend met een schattig gemanicuurd vingertje had ze haar collega’s-politici verweten te vaak de pastoor uit te hangen. Met karikaturen en platitudes hengelde ze naar de volksgunst.

Onze reporter wilde haar uitleg horen voor haar stelling dat alcohol geen gif is. Er volgde een exposé over vrije mensen dat zo vrijblijvend was dat onze reporter enkele hersenfuncties moest uitschakelen om te kunnen volgen. Dat bracht een kettingreactie op gang. ‘De blokkade van de neuromusculaire overgang komt mijn hersenstam niet meer te boven’, waren zijn laatste woorden, terwijl mevrouw Rutten vrolijk doorratelde.

Nu onze reporter hersendood is, krijgt hij een stekje op de onderbemande showbizzredactie.

Onze reporter laat een vrouwmens en twee kinderen na. Ibrahim (3) en Marilyn (acht maanden) hopen dat hun vader wat vaker thuis zal zijn nu hij hersendood is. Zijn echtgenote hoopt dat de Kamer een wet zal goedkeuren die bellen naar mevrouw Rutten verbiedt.