Schauvliege is niet van plan nog te onderhandelen over de sloop. 'De pennentrek is gezet, het stadion moet weg.' © VRT

Stadion Club Brugge wordt opnieuw landbouwgrond, beslist Schauvliege

Het eerste slachtoffer van de betonstop is bekend: voetbalploeg Club Brugge. Minister van Omgeving Joke Schauvliege heeft beslist dat het stadion op landbouwgrond staat en gesloopt moet worden.

Joke Schauvliege:
‘De timing is misschien wat ongelukkig, maar we willen Club zeker niet kapotmaken’

Wat het blauw-zwarte leger al langer vreesde, is nu werkelijkheid: de Vlaamse regering heeft beslist dat de grond waarop het Jan Breydelstadion staat, enkel mag dienen voor landbouw. ‘Concreet betekent dat dat de club haar betonnen tribunes zal moeten afbreken’, verduidelijkt minister Joke Schauvliege (CD&V).

Club heeft daar zes maanden de tijd voor. ‘We willen de ploeg nog net de kans geven om roemloos ten onder te gaan in play-off 1’, sust Schauvliege.

Voor Club Brugge is het een nieuwe opdoffer, na de uitschakeling in de Champions League en de Beker. ‘De timing is misschien wat ongelukkig’, erkent Schauvliege. ‘Maar een beetje tegenslag kan een moment van herbronning inluiden. Wij willen de club zeker niet kapotmaken, maar we gaan ons ook niet vertillen aan een elegante oplossing. De pennentrek is gezet, het stadion moet weg.’

De sloopplannen maken de gevreesde verhuis naar Vlaams-Brabant weer een stuk realistischer.