Sam Gooris leeft nog en dat is redelijk nefast voor zijn carrière. Hij hoopt in 2017 meer succes te hebben en heeft alvast een postuum album opgenomen. © VRT

Sam Gooris heeft 2016 overleefd en daar is de zanger diep ontgoocheld over

Hij had er zo op gehoopt, maar Sam Gooris’ naam zal niet opduiken in het rijtje David Bowie, Prince, George Michael. De zanger is erg teleurgesteld dat 2016 zijn carrière geen nieuwe boost heeft gegeven.

Sam Gooris:
‘Ik kreeg hoogstens last van steenpuisten, terwijl George Michael wél een hartaanval werd gegund’

Het persbericht over zijn overlijden lag al klaar, maar helaas heeft zijn manager het niet kunnen versturen. ‘Toen na David Bowie en Prince ook Leonard Cohen het loodje legde, dacht ik: yes, de echte groten gaan er allemaal tussenuit, straks is het aan mij’, vertelt zanger Sam Gooris. ‘Alleen kreeg ik hoogstens last van wat steenpuisten, terwijl George Michael wél een hartaanval werd gegund.’

De Vlaamse zanger hoopte dat zijn dood hem opnieuw hip en relevant zou maken bij een jong publiek. ‘Als het kan met Bowie, waarom dan niet met mij?’, werpt Gooris op.

Tegenslag

Zijn laatste succes dateert alweer van 2006, toen hij met ‘Een sms’je doet geen zeer’ nog eens in de onderste regionen van de hitparade verzeilde. Het is van 2013 geleden dat hij nog een single uitbracht, ‘Dans met mij’. Niemand ging in op het verzoek. ‘Misschien had ik toen al moeten sterven?’, blaast hij.

Ondanks alle tegenslag heeft Gooris dit jaar nog een elpee opgenomen: Laat het gras maar groeien… op mijn buik. ’Het is de bedoeling dat we die postuum uitbrengen’, kondigt de artiest aan.

Sam Gooris heeft één troost: ‘Als dat hier zo doorgaat, sterf ik in 2017 van verveling.’