De Belgische fiscus bedreigt de traditionele gebruiken van de villabewoners, die verbazend gezond lijken te leven. © Google

Luchtfoto’s tonen villawijk die nooit in contact kwam met buitenwereld

Ambtenaren van het departement Inheemse Volkeren hebben spectaculaire foto's genomen van een wijk die nooit eerder contact had met de buitenwereld. De stam woont diep verscholen in de bossen van Sint-Martens-Latem.

Karel Anthonissen:
‘Hun tuinen zijn geweldig groot en mogelijk hebben ze toegang tot botox’

In een gebied ter grootte van een gemiddelde Vlaamse gemeente wonen naar schatting 8.500 inheemse inwoners in nederzettingen die onderzoekers ‘villa’s’ noemen: burchten van steen en glas die de bewoners beschermen tegen de buitenwereld.

De ambtenaren deden hun ontdekking vanuit een vliegtuig. Ze verwonderden zich over de pracht van de tuinen en de golfbaan, maar voelden tegelijk een dreigende angst, onder andere door de metershoge omheiningen en de scherpe punten op de automatische poorten.

‘Het is fantastisch dat ze er zo goed uitzien’, aldus onderzoeker Karel Anthonissen, die de rijkdom van inheemse volkeren inventariseert. ‘Hun tuinen zijn geweldig groot, ze lijken allemaal gezond. We vermoeden dat ze toegang hebben tot botox en coiffeurs. Mogelijk helpen personal trainers hun conditie op peil houden. Ze leven goed, maar in complete isolatie.’

Toch wordt gevreesd voor het voorbestaan van de stam. De Belgische fiscus komt almaar dichter. Vorig jaar nog zouden zes belastinginspecteurs zijn gedood omdat ze zich te diep in het gebied begaven. Gevreesd wordt dat de belastinginspectie wraak zal nemen en de inwoners zal pluimen.