De gezichten van de voorbije week. Kijk ze diep in de ogen en huiver! © CD&V / Savanna Lee / VRT / N-VA

Het weekoverzicht: hersendode interviewers en staatssecretarissen die zichzelf uitwijzen

Op zaterdag schrijven wij ons weekoverzicht, want op zondag gaan we met het hele gezin naar het casino en de hoeren. Lees dit, dan leert u in anderhalve minuut wat er van de week gebeurd is.

Reporter belt Gwendolyn, verliest hersenfuncties

Vol goede moed belde onze reporter naar Gwendolyn Rutten, voorzitter van Open Vld. Zij had een paar uitspraken gedaan over betutteling, onze reporter vroeg verduidelijking. Mevrouw Rutten deed haar uitleg, waarna de hersenfuncties van onze reporter één na één uitvielen. We hebben hem moeten overplaatsen naar de showbizzredactie.

Lees het volledige verhaal hier.

Onderwijs vergroot kloof seuten en niet-seuten

Een nieuwe studie slaat alarm: het Vlaamse onderwijs levert te veel seuten af. We zijn wereldtop in seuterigheid en de kloof tussen seuten en niet-seuten vergroot enkel. Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) erkent het probleem en hoopt dat het vanzelf overgaat zonder dat ze uit haar kot moet komen.

Ontdek de resultaten van het onderzoek hier.

Fiscus: geen singles-korting voor vrouwen die seks hebben

Meteen nadat Mechelen een belastingkorting voor singles invoerde, meldde de fiscus grootschalig misbruik door vrouwen die hun schaamhaar afscheren en wisselende bedpartners hebben. ‘Je kunt vrouwen die de hele tijd piemels in hun doos steken toch geen single noemen?’, blaft belastinginspecteur Georges Piqueur. ‘Hóéren zijn het. Mij kunnen ze ontwijken, maar de belastingen niet!’

Lees alle smeuïge details hier.

Raoul Hedebouw herverdeelt onze portefeuille

Mogen wij communisten interviewen of niet? We besloten het erop te wagen en gingen Raoul Hedebouw (PVDA-PTB) ondervragen. Het Kamerlid verkocht zoete praatjes over heverdeling, maar na het gesprek bleek onze portefeuille spoorloos. Gejat of genationaliseerd? ‘Ik blijf genuanceerd op dat vlak’, hield Hedebouw de boot af.

Lees ons verslag hier.

Veroordeelde crimineel Theo Francken wijst zichzelf uit

Na een zoveelste veroordeling was het geduld van de staatssecretaris voor Asiel en Migratie met Theo Francken op: hij liet zichzelf uitwijzen. Zijn buren protesteren, maar Francken onderzoekt of hij zichzelf de Belgische nationaliteit kan afpakken. N-VA steunt Francken door kerststukjes van uitgeholde rechtsstaat te verkopen. Poetin en Erdogan willen er één, al begrijpt die laatste niet waarom Francken wereldvreemde rechters niet gewoon laat opsluiten.

Lees het begin hier en het vervolg hier.