Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken poseert met een doornkransje van prikkeldraad. De N-VA kan een beetje symboliek wel smaken.

Hartverwarmende actie: steun Theo met een kerststukje van uitgeholde rechtsstaat

Zonder uw hulp redt Theo Francken het niet in zijn strijd tegen het wereldvreemde rechterlijke apparaat! Daarom verkoopt N-VA kerststukjes van uitgeholde rechtsstaat.

Erdogan:
‘Ik steun Theo. Maar ik begrijp niet goed dat hij die rechters niet gewoon afzet en opsluit’

Het zijn barre tijden, waar arme staatssecretarisjes het moeten opnemen tegen een vastgeroeste rechterlijke macht. Eén moedige ridder tegen de vijanden van het volk: dat kost nogal wat – vooral aan dwangsommen. Om Theo Francken een hart onder de riem te steken verkoopt N-VA nu kerststukjes van uitgeholde rechtsstaat. Ze brengen warmte in uw huis en ze steunen Theo in zijn eenzame, volstrekt uitzichtloze strijd.

Het kerststukje bestaat uit een halfverbrand wetboek met daartussen een paar verslenste pisbloemen, dat alles samengehouden met prikkeldraad. ‘Als Theo dan toch naar de slachtbank moet, doen we dat beter met wat symboliek’, gniffelt partijvoorzitter Bart De Wever.

Zelfs vanuit het buitenland komt er steun. Nigel Farage, de knipperlichtvoorzitter van UKIP, kocht al een kerststukje. Russisch president Vladimir Poetin en zijn Turkse collega Erdogan zijn geïnteresseerd. ‘Ik steun Theo. Uit sympathie', knikt Erdogan. 'Al begrijp ik niet goed waarom een regeringslid onwillige rechters niet gewoon laat afzetten en opsluiten. Je moet het ook niet te moeilijk willen maken.'