Een jonge single vrouw zoals de fiscus zich die voorstelt. 'Hóéren zijn het!', vindt de belastinginspectie. © Savanna Lee

Fiscus woest: ‘Hoeren misbruiken Mechelse belastingkorting voor singles’

Nog maar net heeft Mechelen een korting voor singles ingevoerd of de belastinginspectie signaleert grootschalig misbruik door vrouwen die hun schaamhaar wegscheren en verschillende bedpartners hebben.

Belastinginspecteur:
‘Die korting is niet bedoeld voor vrouwen die elke week met een andere vent liggen te vozen’

Bij 6.500 Mechelse vrouwen valt in de loop van volgend jaar een geschenkbon van 25 euro in de bus. Volgens de fiscus zal dat bij ongeveer 3.752 dames helemaal onterecht zijn. ‘Want het zijn hoeren’, legt belastinginspecteur Georges Piqueur (59) uit.

Met de korting wil het Mechelse stadsbestuur de hoge taksen compenseren die singles moeten betalen. Piqueur verslikt zich in zijn cognac en hoest: ‘Die maatregel is niet bedoeld voor vrouwen die elke week met een andere vent liggen te vozen. Hóéren zijn het.’

De fiscus benadrukt dat het op zich niet relevant is dat die dames hun foef scheren. ‘We vermelden het gewoon even om het aantal views op uw website op te schroeven’, snuift Piqueur. ‘Íédere hoer scheert haar schaamhaar af, dus de vermelding is een pleonasme. De kwestie is dat ze belastingen ontwijken. En kom niet zeggen dat de fiscus geen voeling heeft met de hedendaagse samenleving!’

De belastinginspectie erkent wel dat prostitutie niet onder de definitie van het klassieke gezin valt. ‘Maar je kunt vrouwen die de hele tijd piemels in hun doos steken toch geen single noemen?’, blaft Piqueur. ‘Het is niet omdat ze er geen geld voor vragen dat het verdomme geen hoeren zijn. Mij kunnen ze ontwijken, maar de belastingen niet!’