Een dwaze foto van een bolletje dat ingekleurd wordt. De Rechtzetting verklapt u welke politici de meeste ingekleurde bolletjes zullen verzamelen.

Ons stemadvies: ‘Stem voor de winnaar!’

Vandaag start De Rechtzetting een revolutionaire stemtest. 'Wij vertellen u wie er zal winnen in uw gemeente. U hoeft enkel nog op de winnaar te stemmen', pocht verantwoordelijk uitgever Gianni Caspaer.

Onder impuls van de charismatische bezieler Gianni Caspaer begint De Rechtzetting met een vooruitstrevende methode om uw keuze voor de gemeenteraadsverkiezingen te bepalen. De komende weken brengt uw favoriete nieuwssite een portretreeks van de winnaars en toekomstige burgemeesters van de belangrijkste steden en gemeenten. ‘Zodat u weet op wie u moet stemmen’, kondigt de beminnelijke uitgever aan.

Volgens Caspaer gaat het om een exclusieve service voor de trouwe lezers. ‘Wij willen hen de last van het kiezen besparen. Velen beseffen niet dat een stem uitbrengen een arbeidsintensieve aangelegenheid is. Partijprogramma’s vergelijken, de eigen belangen daartegen afwegen, de beloftes van de vorige verkiezingen vergelijken met de effectieve realisaties, de kop van Ivan De Vadder trotseren… Om nog maar te zwijgen van al die onnozele stemtests op het internet, die allemaal een ander stemadvies geven.’

Gianni Caspaer:
‘Wij geven geen stemadvies, wij verklappen meteen wie de winnaar wordt’

Wij doen het anders, stelt Caspaer. ‘Wij geven geen stemadvies as such, wij verklappen meteen wie de winnaar wordt. Dat maakt het veel eenvoudiger voor de mensen. In het stemhokje moet je gewoon nog beslissen: wil je tot het winnende kamp behoren of rekenen je jezelf tot de losers? Ik kan wel raden waar de meeste mensen voor zullen kiezen’, tikt Caspaer samenzweerderig tegen zijn neus.

Op welke manier hij de toekomstige uitslagen te weten is gekomen, wil Caspaer niet verklappen. ‘We zijn nog in een rechtszaak verwikkeld met de concurrentie wegens enkele patentschendingen op onze technologie om de werkelijkheid aansluiting te doen vinden bij het nieuws. Maar ik kan u verzekeren dat Martine Tanghe nooit zo weinig verrassingen zal brengen als op zondagavond 14 oktober!’

Een vakbondsafgevaardigde van de redactie, die uit angst voor represailles anoniem wenst te blijven, geeft evenwel een andere versie van het verhaal. ‘Dit is gewoon een zoveelste beparingsoperatie. Door nu al uitslagen vrij te geven, wil onze gehate uitgever vermijden dat zijn redacteurs op 14 oktober nog aan verslaggeving moeten doen. Dat zou zondagwerk én nachtwerk betekenen. Overuren die aan 300 procent uitbetaald moeten worden. Dat ziet die gierigaard niet zitten. Nu ja, niet dat het ons iets zou opleveren, want we zijn nog nooit betaald voor onze tomeloze inzet. Reken maar even uit: 300 procent van nul euro is nog altijd nul euro. Maar het gaat ons om het principe. Zelfs voor journalisten is er een grens aan hoeveel uitbuiting ze kunnen verdragen.’

Eerste aflevering: de overwinningsroes van Mercedes Van Volcem.