90 procent van de vrouwen knapt af op een man die kak eet, tegenover 78% van de mannen. © Cacetudo / CC BY SA 2.5

Mensen die graag kak eten, zijn vaker single

Een grootschalige enquête van de bladen 'Goed Gevoel', 'Flair' en 'Libelle' heeft aan het licht gebracht dat mensen die uitwerpselen eten tot zeven keer meer kans maken om partnerloos door het leven te gaan.

Anne-Sophie Kersten:
‘Gerechten met kak zijn een moodkiller in de slaapkamer’

De onthutsende resultaten kwamen na een bevraging van bijna drieduizend vrouwen en zeshonderd mannen tussen de 16 en de 70. Negen op de tien vrouwen zeggen af te knappen op mannen die stront eten. Ook de vrouwen die toegeven om af en toe een hapje kak te eten, hebben opmerkelijk minder succes op amoureus vlak.

‘Het is vooral bij jongere vrouwen dat je een afkeer merkt tegenover kaketers’, zegt Anne-Sophie Kersten, hoofdredacteur van ‘Flair’. ‘Gerechten met kak zijn echte moodkillers in de slaapkamer en zeggen vrouwen veel over de levensstijl van een man.’

94 procent van de vrouwen die afknapt op stront vindt vooral dat de adem van een man nadien niet fris genoeg meer is. 61 procent vindt het dan weer getuigen van luiheid om kak te eten. ‘Het is een vlugge hap en makkelijk klaar, natuurlijk’, duidt Kersten, ‘maar kan de indruk geven dat een man zich niet verzorgt.’

Bij vrouwen van boven de 55 leeft er minder een stigma tegenover mannen die uitwerpselen eten. ‘Die vrouwen vinden het wel oké als hun vriend of man af en toe eens een boterham met kak smeert. Dat komt misschien omdat hun eigen vaders dat ook deden.’

Maar er zijn ook vrouwen die niet vies zijn van een pittige portie stront. ‘Je zou dan denken dat mannen, die vaker kak eten dan vrouwen, dat niet erg vinden, maar blijkbaar is dat niet zo’, zegt Kersten. 78% van de mannen stoort zich ook aan de strontadem van een kaketende vrouw, maar 67 procent geeft ook toe dat ze het ‘onvrouwelijk’ vinden.

‘Tja, stront eten, dat is niet meer iets van deze tijd’, zegt tv-kok Jeroen Meus, ‘Het is niet bijzonder gezond of voedzaam, en net als smout en vette boter is het iets wat men ziet als oubollig. Bovendien zijn er vandaag voldoende producten op de markt die lekkerder smaken.’

‘Dikke zever’, vindt voormalig tv-kok en gastronoom Herwig Van Hove, ‘Niemand heeft ooit bewezen dat dat ongezond is. Er is helemaal niks mis met een goeie drol op je bord. Ik zeg nu ook niet dat je alle dagen stront moet eten, maar een stevige gratin met een lekkere korst komt bij ons nog regelmatig op tafel.’