De kopstukken van de voorbije week. Er zit een ijzerdraad tussen. Die heeft nog de meeste uitstraling van al.

SPECTACULAIR: het beste van de week in één overzicht

Op zaterdag schrijven wij ons weekoverzicht, want op zondag vieren we kerst en gaan we banden van dikke SUV’s plat steken. Lees dit, want wij hebben het geschreven.

Wie nodigde Bart De Wever uit op een familiefeest?

Consternatie bij familieleden van meerderheid en oppositie: wat deed N-VA-voorzitter Bart De Wever op een familiefeest en wie heeft hem uitgenodigd? ‘Nooit gezien en onaanvaardbaar’, sneert een extreem links nichtje. ‘Kwam hij misschien onze kerststal inspecteren?', sneert een schoonzuster.

Lees het schokkende verhaal hier.

Zorgwekkend: samen met Club Brugge rukt het populisme op

Het populisme rukt verder op: Club Brugge staat weer op één in het klassement. Hoe dijk je het blauw-zwarte gevaar in? 'Dit is een verhaal van platteland versus stad', analyseert Herman Van Holsbeeck (RSC Anderlecht). Mogelijk heeft veel te maken met de eurosceptische koers van Brugge in de Champions League.

Lees onze analyse hier.

Wereldleiders bereiken geen akkoord over begin WO III

De wereldleiders hebben nog geen overeenstemming bereikt over de officiële begindatum van Wereldoorlog III. De Russen pleiten voor 19 december, de sterfdatum van hun ambassadeur in Ankara. President-elect Donald Trump stelt de dag van zijn aantreden voor als begin van een nieuwe wereldbrand. 'Het zou jammer zijn om miljoenen mensen te laten sterven in een conflict met een knullige begindatum', vindt ook Guy Verhofstadt.

Ontdek alle details hier.

Leopold II klonen en naar IS sturen: wat moet dat kosten?

Alle historici zijn het erover eens dat Leopold II wel raad zou weten met IS. Alleen: is de politieke wil er om de vorst te klonen opdat hij korte metten kan maken met de terreurgroep, met beproefde technieken als volkerenmoord en uithongering? En hoeveel kost dat de Belgische belastingbetaler? 'Als Leopold II.1 de lokale bevolking bevrijdt van het schrikbewind van IS, mogen we vast wel wat grondstoffen plunderen', hoopt de federale regering.

Laat u hier overrompelen.

Apple tovert met langverwachte IJzerdraad

Apple heeft ons lang laten wachten, maar nu is hij er: de IJzerdraad. Compatibel met eender welk stopcontact. Je hoeft helemaal niets te installeren, het wérkt gewoon. Zolang je het ding maar in een stopcontact steekt. Eindelijk voel je je hele lichaam weer tintelen, een gevoel dat we veel te lang hebben moeten missen bij Apple.

De verkoopspraatjes vindt u hier.

Verkeerde afslag kost John Crombez WK ‘rond de pot draaien’

Drama op het WK rond de pot draaien: sp.a-voorzitter John Crombez lag comfortabel op kop, maar koos toen een verkeerde afslag en ging rond een andere pot draaien. ‘Tja, wat is er gebeurd? Zegt u het mij maar. Het is complex, hé, ik kan alleen maar zeggen dat het complex is, ik ga daar geen slogans over afsteken’, beet hij na de race van zich af.

Het volledige verslag staat hier.