De IJzerdraad van Apple maakt vonken en je hoeft helemaal geen software te installeren. Het ding wérkt gewoon. © De Rechtzetting

IJzerdraad van Apple brengt de magie van het stopcontact terug

Apple heeft ons lang doen wachten, maar hier is hij dan: de IJzerdraad. Compatibel met eender welk stopcontact. Geeft het ding nu echt de kick die Apple belooft? Jazeker – al betaal je er wel voor.

Eindelijk voel je je hele lichaam weer tintelen, een gevoel dat we veel te lang hebben moeten missen bij Apple

Apple heeft het aantal poorten bij zijn recente MacBooks, MacBook Pro’s en iPhones zodanig gereduceerd dat je op den duur niet meer weet hoe je je toestel nog kunt opladen. Maar, suste Apple, er is een alternatief: de IJzerdraad.

Techliefhebbers keken er reikhalzend naar uit, maar door productiemoeilijkheden werd de release van het ding almaar uitgesteld. Net op tijd voor kerst ligt de Apple Wire® alsnog in de rekken, zij het in beperkte voorraad.

De draad komt in een onopvallend doosje, dat gelijkenissen vertoont met de verpakking waarin normale ijzerdraad verkocht wordt. Wanneer je het doosje opent, zie je de IJzerdraad. Haal je de draad eruit, dan komt hij tevoorschijn. Erg indrukwekkend.

230 volt door je lijf

Je kunt de IJzerdraad in eender welk stopcontact ploffen zonder dat je iets hoeft te installeren. De IJzerdraad aanzetten is niet nodig: zolang je hem in het stopcontact houdt, jaagt hij 230 volt door je lijf. Dat is geniaal.

Het ongepolijste uitzicht is even wennen en de draad ligt niet bij iedereen goed in de hand – toch niet als je ooit je arm in een verhakselaar hebt gestoken. De Wire voelt wel aan zoals een Apple-product moet voelen: het wérkt gewoon. Eindelijk voel je je hele lichaam weer tintelen, een gevoel dat we veel te lang hebben moeten missen bij Apple.

De ijzerdraad van Apple is te koop voor 176 euro. Voor de Gold-editie betaal je 1.894 euro. Die levert exact dezelfde functionaliteit, maar je verkoolde, nasmeulende lijk wordt dan tenminste gevonden met een exclusieve gouddraad in de hand.