Prins Laurent heeft zijn allereerste 26 euro verdiend. 'Hij heeft zich duidelijk verdiept in de principes van de vrije handel', reageert N-VA opgelucht. © Agriflanders

Eindelijk een eigen inkomen: prins Laurent steelt kerstcadeau van jongetje en zet het op eBay

Voor het eerst in zijn leven heeft prins Laurent zelf iets verdiend. De broer van koning Filip verkocht via eBay een kerstcadeau dat hij had gestolen van een jongetje uit Maldegem. ‘Eindelijk’, zucht N-VA.

Joachim Pohlmann (N-VA):
‘Wij juichen toe dat de prins inziet dat hij niet kan blijven parasiteren op de rug van de belastingbetaler’

Met grote ogen keek Pieter (8) naar de doos die zijn mama zonet had gekocht in een Gentse speelgoedwinkel. Op de doos stond een rode Ferrari F-40 afgebeeld, mét afstandsbediening. Hij zou zijn pakje pas zaterdag vanonder de kerstboom mogen halen, maar nu al was hij vol verrukking. Toen passeerde een gebrilde man in paars pak, hij plukte de doos uit Pieters handen en ging ermee lopen.

Twee uur later stond de speelgoedauto op eBay, aangeboden door verkoper Lorenzo1963. ‘De Ferrari kan worden opgeladen met een speciale adapter (bijgeleverd). De auto kan driften. Perfect werkende lichten als bijkomend effect!’, zei de uitleg. Vraagprijs: 26 euro. Een uur later was het ding verkocht aan een verzamelaar uit Dessel.

In het zwart

‘Eindelijk probeert prins Laurent zelf in zijn levensonderhoud te voorzien’, blaast Joachim Pohlmann, woordvoerder van de N-VA. De partij zegt al langer dat ze de dotatie voor prins Laurent en prinses Astrid wil schrappen en dat zij zelf moeten gaan werken. ‘Wij juichen toe dat de prins initiatief toont en dat hij inziet dat hij niet kan blijven parasiteren op de rug van de belastingbetaler. Laurent heeft zich duidelijk verdiept in de principes van de vrije handel.’

Ook Laurent zelf is niet van plan belastingen te betalen op de inkomsten uit de transactie. ‘Want het was in het zwart’, verklaart hij. Voor de verzendingskosten rekende de prins 8 euro aan. Hij gaf het pakje mee met de chauffeur die de staat hem ter beschikking stelt.