De gezichten van de week: indien niet opgefokt, dan toch beteuterd of minstens morsdood. © European Defence Agency / N-VA / VRT

Het weekoverzicht: dode staatssecretaris al twee jaar in regering en de rekenles van Van Overtveldt

Op zaterdag schrijven wij ons weekoverzicht, want op zondag eten we met het hele gezin frieten en spuiten we heroïne tot we in ons broek kakken. Lees dit, want wij hebben het geschreven.

Staatssecretaris zit twee jaar na overlijden nog in regering

Niemand had in de gaten dat een man twee jaar na zijn overlijden nog staatssecretaris was in de federale regering. ‘Pieter De Crem was wat stijf in de omgang, maar we stelden ons daar geen vragen bij’, zegt een vicepremier. Zijn echtgenote: 'Onze hond Piketty begroef Pieter opvallend vaak in de tuin, maar even afborstelen en hij zag er weer fris uit als vanouds.' CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft geen plannen om De Crem te vervangen. ‘Niet aan de orde.'

Lees het volledige verhaal hier.

Wij zitten opgescheept met 4.000 euro brol uit kabinet-Francken

Wij schakelden een deurwaarder in en stuurden hem voor de grap naar het kabinet van Theo Francken (N-VA). Een beetje per ongeluk graaide hij voor 4.000 euro brol mee bij de staatssecretaris. Op onze redactie slingeren nu een flatscreen, enkele MacBooks, drie tablets en een dildo rond. ‘Het doel van een dwangsom is wangedrag corrigeren, dus is het niet verkeerd iets in je eigen zak te laten verdwijnen’, haalt onze deurwaarder zijn schouders op.

Ontdek alle details hier.

Opgefokte burgemeester geeft ‘war on drugs’ nieuwe boost

'Antwerpen heeft het beste rioolwater van Europa, het zit vol cocaïne', lacht Bart De Wever (N-VA), burgemeester van Antwerpen. Hij snuift, stelt zicht recht en ijsbeert naar het raam en terug. Hij bonkt op zijn bureau en klopt zich op de borst. 'Ik ga die dealers en gebruikers aanpakken en wel nu! Nu! Nu! Onmiddellijk!' De war on drugs is in goede handen bij een opgefokte burgemeester.

Sper uw pupillen hier wijd open.

Is een glutenvrije woestijn gezond? Niet echt

De glutenvrije epidemie heeft nu ook koning Filip besmet. ‘Heel erg gezond’, knikte onze lifestyleredactrice Sam Maeters. Ter experiment liet zij zich droppen in het meest glutenvrije stukje Sahara. Een dag later was ze heel erg dood en moesten we haar overblijfselen aan de wetenschap schenken. Glutenvrij: doe het toch maar niet.

Lees haar verslag hier.

Van Overtveldt leert proffen wiskunde rekenen

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) heeft een rekenles gegeven aan professoren wiskunde van de UGent en dat valt slecht bij critici. Zij vrezen voor een vermenging van feit en fictie, van cijfers en onzin. Want plots blijkt 1,7 plus 2,3 gelijk te zijn aan 9,45. Van Overtveldt haalt zijn schouders op. 'Met speculatieve wiskunde kun je heel mooie grafiekjes brouwen', weet hij. Charmezanger Christoff spreekt zijn bewondering uit voor Van Overtveldt en ontwikkelde op zijn jongste album een radicaal nieuw economisch systeem.

Lees het nieuws hier en het vervolg hier.