Een betoging van de indignados. 'Nog even en ze staan in elk dorp de sfeer te verzieken', verzucht Anne De Baetzelier.

De Baetzelier misnoegd over indignados

Anne De Baetzelier, bekend van op televisie, ergert zich blauw aan de indignados die de Vlaamse steden komen bezetten. 'Dat kakt en pist overal en protesteert enkel als er camera's in de buurt zijn.'

OPGELET! DIT IS SATIRE!

De indgnados, een internationale protestbeweging tegen het huidige economische bestel, maken al enkele weken Brussel onveilig. Dit weekend palmden indignados ook de Antwerpse Groenplaats in. ‘Nog even en ze staan in elk dorp de sfeer te verzieken’, waarschuwt tv-gezicht Anne De Baetzelier.

In een scherpe open brief, die niet is verschenen, ook niet in De Standaard, trekt de voormalige LDD-politica fel van leer tegen de ‘misnoegden’. ‘Ze betogen tegen het rotte kapitalisme, maar tegelijk laten ze overal hun afval achter. Ze willen een properder economisch systeem, maar ze kakken maar waar het hen uitkomt’, schrijft De Baetzelier. ‘In het Jubelpark zag ik een meisje haar behoefte doen achter een struik. Overal slingeren er uitwerpselen rond. Bijna was ik er met mijn nieuwe laarsjes in getrapt omdat ze niet de moeite nemen om hun stront te bedekken met blaadjes.’

Anne De Baetzelier:
‘In het Jubelpark zag ik een meisje haar behoefte doen achter een struik’

De Baetzelier noemt de betogers ook ronduit hypocriet. ‘De hele dag liggen ze te luieren in hun eigen vuiligheid. Enkel als ze in de verte een cameraploeg spotten, springen ze overeind, nemen ze hun spandoeken en beginnen ze wat te protesteren’, beschrijft de vijftalige bedrijfspresentatrice. ‘Maar waartegen protesteren ze? Weet u het? In vele talen weerklinkt hun protest, maar een politiek project heb ik nog altijd niet mogen ontwaren. Wat zijn hun eisen? Waar willen ze naartoe? Zijn ze voor het communisme of stellen ze zich tevreden met nihilisme? Het is mij allemaal niet duidelijk.’

In haar brief vermeldt De Baetzelier ook de G1000, een wollig politiek initiatief van schrijver David Van Reybrouck. ‘Ook hier kun je moeilijk spreken van een voldragen politiek project zoals ik dat had bij de LDD’, erkent de blonde diva. ‘Maar alleen al het feit dat ik David nog niet zien kakken heb achter een struik, stemt mij welwillend. Zolang hij zich daarop niet laat betrappen, heb ik best sympathie voor de G1000. Als ze mij zouden vragen om woordvoerder te worden, zou ik me zeer vereerd voelen. Het is iets wat ik met passie zou doen. Als ze me een marktconform voorstel laten geworden, durf ik best wel overwegen me bij hen te voegen.’

DE REDACTIE ERKENT DAT BOVENSTAAND ARTIKEL OP GEEN ENKELE MANIER STROOKT MET DE WERKELIJKHEID. ZIE OOK ONZE DISCLAIMER.