Vreugdevol ziet Karen Damen het einde van de wereld tegemoet. Haar vele jonge fans zijn minder enthousiast.

Domme Karen ontgoochelt slimme kinderen

Overal in Vlaanderen protesteren kinderen tegen de uitlatingen van Karen Damen, het rosse wicht van K3. Zij gelooft dat de wereld op 21 december vergaat, wat in slechte aarde valt bij haar aanhangers.

Maarten Deketele (8):
‘Met haar onbesuisde uithaal jaagt Karen van K3 vele jonge fans de stuipen op het lijf’

Karen Damen is er in P-Magazine zeker van: op 21 december draaien de polen van de aarde zich om en roeien aardbevingen en vulkaanuitbarstingen de mensheid uit. Nu is de menselijke soort een hinderlijke parasiet die de aarde liever kwijt dan rijk is, maar toch lijken Damens voorspellingen ietwat voorbarig.

‘Wat een dom wijf’, reageert Lou Demeester (6) uit Gent vinnig. Samen met enkele vriendjes heeft zij een protestactie opgezet. ‘Via Facebook hebben we vele andere kindjes opgeroepen om samen uiting te geven aan onze woede. Die reikt zo ver dat we supermarkten zullen plunderen, ruiten zullen ingooien en tuinhuisjes in de fik zullen steken. Als we maar gehoord worden! Het kan toch niet dat een trien als Karen Damen – die voor de rest wel prettig zingt – zomaar gelooft wat de Maya’s – een achterlijk volk dat nooit de iPad had kunnen uitvinden – eeuwen geleden hebben uitgerekend? Van Afrika tot in Amerika gebeurt er op 21 december juist niets.’

Ziek allooi

Ook in Wetteren is er protest uitgebroken. Johan Braeckman (5) en zijn oudere maatje Etienne Vermeersch (12) nemen het voortouw in de betoging tegen het einde van de wereld. Luidkeels lopen ze te toeteren dat ze – heyah mama! – nog wel eens willen zien of het ooit zo ver komt. ‘Duizenden mensen hebben eerder al het einde van de wereld voorspeld. Ze hebben zich allemaal vergist’, zingen de twee knapen in koor.

‘Dit is stemmingmakerij van ziek allooi’, vindt ook Maarten Deketele (8) uit Kortrijk. ‘Met haar onbesuisde uithaal jaagt Karen van K3 vele jonge fans de stuipen op het lijf. Het vooruitzicht dat ik tijdens de kerstperiode geen cadeautjes zal krijgen, heeft mij weer doen bedwateren. Ik kan u in alle vertrouwelijkheid vertellen dat dat – ya ya yippee – geen pretje is.’

Teleurgesteld

Ook Sarah Van Liefferinge (9), een pientere meid uit Zottegem die een politieke carrière ambieert, veroordeelt de uitspraken van Damen. ‘Die zijn zonder meer dom. Nu moet je van zo’n zingende lichtekooi geen voldragen natuurkundige beschouwingen verwachten, maar is een beetje gezond verstand werkelijk zo veel gevraagd? Karen heeft mij diep teleurgesteld met haar paniekzaaierij.’

De ascetische rakker Sven D’Hollander (7) uit Sint-Pieters-Aalst haalt zijn schouders op voor alle ophef. ‘Ik laat dat gedoe niet aan mijn hart komen’, zucht het ventje. ‘Voor mijn part mag de wereld vergaan, zolang we maar vrijaf krijgen op 21 december. Dan kan ik rustig naar de dvd’s van K3 kijken.’

De ondergang van de mensheid zal te zien zijn op VIER.