Door kittens te tonen overheerste Charles Michel het debat over het gat in de begroting.

Ontroerend: Charles Michel leidt aandacht oppositie af met filmpje van katjes

Het grote debat over de ontsporende begroting is met een sissier afgelopen. Op het gepaste moment toonde premier Michel een filmpje van rollebollende katjes. De oppositie wist niet meer wat gezegd.

De voltallige oppositie zat vanmiddag in de Kamer met verstomming te kijken hoe premier Michel (MR) zijn tablet bovenhaalde, naar YouTube surfte en een filmpje van katjes toonde die elkaar kopjes gaven. ‘Schattig, hé?’, knipoogde Michel.

Daar had de oppositie niet op gerekend. De fractieleiders hadden zich erop voorbereid om minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) levend te stropen en ferm hun beklag te doen over het fantastische gat in de begroting. ‘Waarom koesteren jullie de staatsschuld niet die wij jarenlang met veel toewijding hebben grootgebracht?’, had Meryem Kitir (sp.a) gebriest.

Toen Michel zijn filmpje toonde, had ze opeens heel wat minder noten op haar zang. ‘Wat een dotjes’, zat ze te smelten.

Zelfs schreeuwspreeuw Laurette Onkelinx (PS) kon van verbijstering enkel stamelen: ‘Honte.’

‘Neen, Laurette, het is een kat’, corrigeerde Michel met een grijns.

Achteraf sprak Kristof Calvo (Groen) schande van de uiteenzetting van de premier. ‘Het is niet eerlijk’, verbeet de jongeman zijn tranen. ‘Ik was zo geraakt, mijn hartje was plots zo klein, dat ik geen woord meer kon uitbrengen.’

Kristof Calvo:
‘Mijn hartje was plots zo klein, dat ik geen woord meer kon uitbrengen’

Zelfs Filip Dewinter, boeman van het Vlaams Belang, kon het niet droog houden. ‘Zo’n klein Vlaams leeuwtje, ze zullen het niet temmen’, snikte Dewinter.