Wie gevoelig is voor Luc Coene, houdt maar beter medicatie klaar. Een overdosis kan leiden tot armoede en neerslachtigheid.

KMI waarschuwt: ‘Heerlijk lenteweer, maar oppassen voor Luc Coene’

Wie de komende dagen van de lente wil genieten, moet uitkijken voor plotse vlagen van Luc Coene. 'Mijd kranten, tv en radio', raadt het KMI aan. Een symptoom van Luc Coene-vergiftiging is spontane woede.

Het blijft vandaag en morgen droog met zonnige perioden en een zwakke wind. Een ideaal weertje, maar hevige buien van Luc Coene blijven mogelijk. ‘Die kunnen de gemiddelde Belg stevig pijn doen‘, waarschuwt het KMI.

De middagtemperatuur zal zo rond de 10 graden schommelen, maar dat sluit niet uit dat het kwik plots heel hard gaat dalen als er opeens Luc Coene in de lucht hangt. ‘Wees voorbereid!’, benadrukt het KMI.

Ook hoofdpijn en misselijkheid gaan gepaard met een overdosis Luc Coene

Wie gevoelig is voor Luc Coene, houdt maar beter medicatie klaar. Symptomen van Coene-vergiftiging zijn spontaan opstekende woede, maar ook hoofdpijn en misselijkheid gaan gepaard met een overdosis Luc Coene. Als niet ingegrepen wordt, behoren armoede, neerslachtigheid en de dood tot de mogelijke gevolgen.

Zodra de alarmdrempel van Luc Coene wordt overschreden, is het raadzaam een dafalgan te slikken of een fris pintje naar binnen te werken. Wees voorzichtig met wijn: van Luc Coene is bekend dat hij graag in karaffen komt pissen, enkel en alleen om de pret te bederven.

Wanneer u iemand het slachtoffer ziet worden van Luc Coene, moet u alle tv’s en radio’s uitschakelen en rondslingerende kranten in de papiermand gooien. Evacueer het slachtoffer en controleer of hij of zij nog ademt. Vermijd dat het slachtoffer stikt in zijn eigen braaksel, de vaakst voorkomende dood in geval van Luc Coene-Vergiftiging.