Abu Bakr al-Baghdadi wordt de nieuwe CEO van de NMBS. 'Hij is het gewoon jammerklachten naast zich neer te leggen.'

Al-Baghdadi volgt Jo Cornu op bij NMBS

Abu Bakr al-Bagdadi, afgevaardigd bestuurder van Islamitische Staat (IS), gaat de taken van Jo Cornu overnemen bij de NMBS. Cornu zelf wordt bij IS emir van Openbaar Vervoer en Logistiek.

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) is opgelucht dat de opvolging van Jo Cornu snel en elegant geregeld is. ‘De nieuwe topman van de Belgische spoorwegen heeft zich internationaal laten gelden met zijn doortastendheid. Hij heeft visie’, meent Galant. ‘Als bestuurder heeft hij het perfecte profiel om de Belgische spoorwegen te leiden. Hij is het gewoon draconische maatregelen in te stellen en de jammerklachten van grote massa’s naast zich neer te leggen.’

Al-Baghdadi zegt de nieuwe uitdaging met veel enthousiasme te zullen aangaan. ‘Jo Cornu en zijn voorgangers hebben in feite al 90 procent van het werk gedaan, Alhamdoelilah! De vertragingen zijn eindeloos en de goddeloze westerlingen zitten als varkens op elkaar gepropt in smerige, stinkende en slecht geventileerde coupés’, prijst al-Baghdadi het vorige management. ‘Tweeëntachtig procent ontevreden heidenen can’t be wrong.’

Toch ziet al-Baghdadi nog marge voor verbeteringen. ‘Nu staat slechts een kwart van de treinstellen in de werkplaatsen voor onderhoud, dat kan veel hoger’, aldus het witte konijn van de regering. ‘Het is koffiedik kijken in hoeverre de nieuwe dienstregeling zal leiden tot angst en pijn bij de reizigers, maar de verwachtingen liggen hoog. Ook de vaste toeslag bij de aankoop van een ticket op de trein zal leiden tot meer agressie, wat in feite mijn corebusiness is. Het zal slechts een kwestie van tijd zijn vooraleer de stakingen elkaar zullen opvolgen als nooit tevoren, Wollah!’

Aftredend NMBS-kalief Jo Cornu wenst zijn opvolger veel succes, insjallah. ‘Het was dringend tijd om de treinstellen te islamiseren’, weet Cornu, die door IS opgevangen wordt als emir van Openbaar Vervoer en Logistiek.

Jo Cornu:
‘Het was dringend tijd om de treinstellen te islamiseren’

Hij hoopt in Syrië en Irak rustig te kunnen uitbollen. ‘De plaatselijke bewoners hebben er door hun geloof in predestinatie geen hoge verwachtingen van het openbaar vervoer. Mochten er toch klachten komen, dan kan men de ontevreden reizigers eenvoudig laten opsporen en executeren wegens afvalligheid, Allahu Akbar!’