Siegfried Bracke knijpt zijn remmen dicht vlak voor hij in volle vaart tegen een sokkel van de stadshal pletst. De lijsttrekker dient klacht in tegen het verspreiden van deze foto.

Bracke crasht, korpschef verspreidt foto

Siegfried Bracke (N-VA) is vanmiddag pal tegen één van de sokkels van de Gentse Stadshal gefietst. De korpschef van de lokale politie verspreidde een foto van het belachelijke voorval. Bracke dient klacht in.

Het zal wel nooit meer goed komen tussen de Stadshal en Siegfried Bracke, lijsttrekker voor de N-VA. Toen de Gentse politicus vannmiddag door het stadscentrum fietste, moest hij plots uitwijken voor een bedelende Roma-zigeuner, zo één met banden met de Bende van Nijvel. Terwijl hij zijn uiterste best deed om z’n evenwicht te bewaren, had Bracke niet in de mot dat hij de Stadshal naderde, nochtans een geval waar je moeilijk naast kunt rijden. Voor het koperkeune Kamerlid goed en wel besefte wat er aan de hand was, vloog hij over zijn stuur en kwakte hij met zijn trotse flonkaard recht tegen één van de betonnen sokkels van het elegante bouwwerk.

‘Ik heb me flink bezeerd’, erkent Bracke. ‘Dit is eens te meer een bewijs dat dat gedrocht disproportioneel groot is.’ Het stoort de lijsttrekker dat niemand hem te hulp geschoten is. ‘Terwijl ik uitgeteld op grond lag, ging een student er met mijn fiets vandoor. Ik heb mijn neus helemaal alleen terug recht moeten zetten. Enkele politiemannen hadden dolle pret, maar staken geen poot uit. Vreselijk.’

Na het voorval deed Bracke zijn beklag bij de korpschef, Filip Rasschaert. De politiebaas nam de politicus geen ademtest af omdat hij, naar goede Gentse traditie, zelf canard was. Wel riep hij de bewuste agenten op het matje.

Zij deden hun verhaal en toonden Rasschaert een foto die ze van het voorval hadden genomen. Nadat de korpschef was uitgeschaterd mailde hij de foto ‘per ongeluk’ naar burgemeester Daniël Termont (sp.a). Die tweette meteen verontwaardigd: ‘Welke ongelooflijke lomperik is er daarjuist tegen mijn Stadshal gefietst?!’

‘Dat lomp spel stond serieus in mijn weg, mijnheer den burgemeester!’, repliceerde Bracke gepikeerd. De uitdager van Termont is van plan een klacht in te dienen tegen Rasschaert wegen schending van de privacy. ‘Het lekken van deze bespottelijke foto is niet normaal. De Gentse politie mag niet ontaarden in een kolderbrigade‘, bijt de lijsttrekker van zich af. ‘We moeten de prioriteiten van het Gentse korps herbekijken. Er zijn ook vragen inzake het functioneren van de stadshal. Als zij voor dat soort ongevallen bedoeld is, vrees ik dat we een groot probleem hebben.’

Met de gemeenteraadsverkiezingen in zicht lekt steeds meer bezwarend materiaal uit over kandiderende politici. Eerder deze moest Gents lijsttrekker Veli Yüksel (CD&V) door het stof en ondertussen hangt ook Tine Van den Brande (sp.a) aan de schandpaal omdat ze in Mechelen in beschonken toestand door een rood licht is gereden. ‘Ik geef toe, ik was helemaal teut. Doordat ik me als kandidaat-gemeenteraadslid voor de socialisten boven de wet waande, ben ik door het rood gereden. Want ik was het waard’, verontschuldigde de onafhankelijke kandidate zich.

Daniël Termont:
‘Welke ongelooflijke lomperik is er daarjuist tegen mijn Stadshal gefietst?!’

Of Bracke er zoals Yüksel of Van den Brande met enkele halfslachtge excuses van af zal geraken, is niet zeker daar iedereen nog altijd zeer oprecht zeer hard tegen hem is. Ondertussen doen er al foto’s de ronde waarin Bracke slechts gehuld in een onderbroek tegen de Stadshal fietst.