Burgemeester Patrick Moenaert heeft Club Brugge verbannen uit zijn voor de rest zeer leefbare stad.

Club Brugge niet meer welkom in stad Brugge

Eersteklasser Club Brugge moet op zoek naar een nieuwe thuisbasis. Het Brugse schepencollege is de voetbalploeg van voorzitter Bart Verhaeghe liever kwijt dan rijk. 'Die boeren bezoedelen ons imago.'

‘Brugge is opnieuw verkozen tot Belgiës meest aangename stad om te wonen. Er is maar één iets wat onze bewoners echt stoort: de oliedomme, maar gewelddadige supporters van blauw-zwart’, verklaart burgemeester Patrick Moenaert (CD&V). ‘Na elke thuiswedstrijd zorgen zij voor overlast en geluidshinder in het pittoreske centrum. Ergerlijk is dat de meeste FCB-fans niet eens Bruggelingen zijn, maar boerse tiepen uit Oost-Vlaanderen die ons imago besmeuren. Er is maar één oplossing: Club moet opkrassen.’

Sowieso is Verhaeghe al een poos op zoek naar een locatie voor een nieuw stadion. De projectontwikkelaar droomt van een voetbaltempel die uitgroeit tot een bruisende en verrassende ervaringsbestemming. ‘Hij moet zich geen moeite getroosten om iets in de onmiddellijke omgeving te zoeken’, laat Moenaert weten. ‘Waarom verhuist Club niet meteen naar het Meetjesland? Daar wonen haast alle supporters en er zijn genoeg dorpen die met een ‘B’ beginnen, zoals Bellem, Boekhoute, Bassevelde en Belzele. Dan kunnen ze rustig blijven zingen van ‘FCB, olé, olé’ zonder dat ze een nieuwe tekst uit het hoofd moeten leren.’

Eeuwige rivaal Cercle Brugge is blij met het gedwongen vertrek van Club. ‘Eindelijk zijn we verlost van die dikkenekken’, zegt woordvoerder Pol Van Den Driessche. ‘Ik heb die Bart Verhaeghe altijd een onbetrouwbare ploert gevonden. Van zo’n zelfingenomen man moet ik niet weten. Altijd gespeeld joviaal, maar uiteindelijk alleen maar uit op geld en macht. Ik heb vernomen dat hij er weinig ethische principes op nahoudt en dat hij blonde vrouwen onder druk zet om naar zijn pijpen te dansen. Zonder hem zal de levenskwaliteit in Brugge enkel toenemen, daar ben ik diep van overtuigd. Dankzij het vertrek van Club zullen onze supporters, nog altijd de enige echte Bruggelingen, weer volop van hun stad kunnen genieten.’

Patrick Moenaert:
‘Er is maar één oplossing: Club moet opkrassen’

Bart Verhaeghe zelf zegt niet verrast te zijn doordat Moenaert Club verbant. ‘Uit angst voor de N-VA van Pol Van Den Driessche kruipt CD&V voor Cercle. Ik zou kunnen zeggen dat dat onbegrijpelijk, onverantwoord en onaanvaardbaar is, maar ik troost mij met de gedachte dat Brugge als stad nooit een one-stopbelevenisplaats zal worden die in het teken staat van creëren, ontdekken, ervaren, amuseren, ontspannen en genieten.’