Een grote penis dwarsboomt de opmars van de EHEC-bacterie. Wetenschappers raden daarom een penisverlenging aan aan kleingeschapen mannen. © de:Benutzer:Rack

Grote penis beschermt tegen EHEC

Mannen met een penis die – in erectie – groter is dan het gemiddelde lopen minder kans op besmetting door de EHEC-bacterie. Dat blijkt uit een statistische analyse. Er zou een oorzakelijk verband zijn.

Uroloog Bo Coolsaet:
‘Penisverlengende middelen bieden wel degelijk bescherming tegen de EHEC-bacterie’

Een team van topwetenschappers is dezer dagen nog altijd volop aan het uitzoeken wat de bron is van de bijzonder dodelijke EHEC-bacterie. In een tussentijds rapport publiceren de onderzoekers alvast enkele hoopgevende conclusies die, mits men enig voorbehoud in acht neemt, zeker zullen leiden tot een gepaste remedie.

Waar de EHEC-bacterie vandaan komt, is nog altijd niet helemaal duidelijk. De researchers van het Europees Crisisteam Bacteriologie (ECB) hebben wel enkele mogelijke opties geïsoleerd omtrent de oorsprong van de microbe. Daarvan is de optie ‘we weten het echt niet’ de meest valabele.

Komkommers en courgetten

Wel konden statistici een correlatie aantonen tussen de hoegrootheid van de penis en het risico op besmetting. Hoe kleiner zijn penis, hoe meer een man het risico loopt in aanraking te komen met EHEC. Vanaf zeventien centimeter (in opgerichte toestand) blijken testpersonen minder vatbaar voor de bacterie. Er zou immuniteit optreden zodra de crispianus een lengte van 23 centimeter bereikt. Ook Afrikanen zouden minder vatbaar zijn.

‘Dat is niet geheel onlogisch, in die zin dat ik niet verrast ben’, zegt evolutionair psycholoog Coenraad Van Maele. ‘Mannen met een kleine piemel kopen immers meer dan gemiddeld komkommers en courgetten. Dat gedrag wordt vaak afgedaan als onbewuste compensatiedrang, en dat is het eigenlijk ook.’

Oorzakelijk verband

Van Maele vervolgt: ‘Bij het uitbreken van de EHEC-epidemie beseften heel wat kleingeschapen mannen dat zij bovenmatig veel komkommers consumeerden. Uit paniek schakelden zij over op andere groenten, waardoor ze het risico op besmetting nog vergrootten. Terwijl mannen met een groot geslacht trouw bleven aan hun gezonde carnivore dieet.’

Uit de statistische correlatie valt ook een oorzakelijk verband af te leiden. ‘Dat betekent dat penisverlengende middelen wel degelijk bescherming bieden tegen de EHEC-bacterie’, legt gerenommeerd uroloog Bo Coolsaet uit.

Penisverlengingen

Bij het ECB is men wel bang dat actievoerders het onderzoek zullen vernietigen omdat ook penisverlenging op het beruchte lijstje Tegennatuurlijke Wetenschappelijke Technieken staat. Dat lijstje hanteren ecofundamentalisten om doelwitten uit te kiezen.

‘Net zoals genetische modificatie is ook penisverlenging een staaltje van biologische spitstechnologie’, legt René Custers van het VIB uit. ‘Omdat penisverlengingen vooral winsten opleveren voor grote farmabedrijven en op het eerste gezicht niet in het voordeel spelen voor kleine groenteboeren, vrezen wetenschappers voor extreem links vandalisme.’

Volgens de Libische diplomatie kadert ook de massale aankoop van Viagra door het regime-Kadhafi in een preventieve strategie om de EHEC-epidemie te voorkomen. ‘Het trotse Libische volk zal zich nooit laten onderdrukken door de zachte komkommers uit het Westen’, zei Broeder-Leider Kadhafi in een tv-toespraak.