Dikke Trees is een geliefde prostituee wegens haar tomeloze inzet. Haar overgave werd een jonge Turk fataal.

Dikke hoer verplettert tengere Turk

In Gent zijn er rellen ontstaan tussen jongeren van Turkse afkomst en prostituees nadat een jonge Turk gestorven was onder het baloeftige lichaam van Dikke Trees.

Turkse jongeren schreeuwden dat hun vriend moedwillig was vermoord

Zondagavond omstreeks 17.46 uur kwam Ahmed Vütpel (21) te overlijden. Dat ging als volgt: Vütpel trok naar de rosse buurt in de Gentse Zuidwijk, stapte na enige aarzeling binnen bij Dikke Trees en vroeg haar of zij op hem wou zitten tijdens de geslachtsdaad.

Dikke Trees – echte naam Thérèse Van Overmeire (38) – waarschuwde de jonge Turk voor de gevaren, maar die wuifde haar bezorgdheid weg. Hij kleedde zich uit en ging ruggelings op de groezelige matras van Trees liggen. De corpulente prostituee – 124 kg droog aan de haak – kroop op de jonge Turk, begon van jetje te geven en stelde amper twéé minuten later vast dat ze een lijk zat te wippen.

Ze belde de politie. Even later kon ook de wetsdokter enkel de dood vaststellen van de jongeman. “De doodsoorzaak lijkt zeer sterk op versmachting. Alsmede heeft de overledene enkele gebroken ribben en een gebarsten schaambeen. Hier was kortom geen redding meer mogelijk”, schreef de gerechtsarts in zijn verslag.

Zodra het nieuws van het overlijden bekend raakte, trokken Turkse jongeren naar de hoerenbuurt om rel te schoppen. Zij schreeuwden dat hun vriend moedwillig was vermoord. Enkele heethoofden smeten kasseistenen tegen de sfeervol verlichte vitrines. Daarbij raakten verscheidene meisjes van plezier gewond. Eén hoer werd met een glasscherf in haar tiet opgenomen in het UZ Gent. Zij zou last hebben van een lekkend silicone-implantaat. Enkele opgehitste prostituees belaagden de agressors met naaldhakken.

De oproerpolitie kwam ter plaatse om de gemoederen te bedaren. Agenten vormden, hun knuppels in de aanslag, een schutskring rond Dikke Trees. Zodoende trachtten zij haar te beschermen. De rust keerde snel terug toen enkele hoeren de meest agressieve jongeren een gratis beurt gaven. Ook één politieagent moest met zachte hand tot kalmeren gebracht worden.

Tanja Desmet, woordvoerster van het Algemeen Syndicaat voor Masseuses en Sekswerkers (ASMS), benadrukte dat Vütpel erom had gevraagd om onderaan te mogen liggen. “Wij doen wat de klant wenst. Thérèse heeft zoals gewoonlijk haar uiterste best gedaan om haar klant te behagen”, zei Desmet tegen de lokale zender AVS. “Dat zijn lichaam niet tegen haar massa was opgewassen, is niet haar verantwoordelijkheid.”

Het parket gaat in deze zaak niet automatisch uit van een spijtig ongeval. Het houdt eveneens rekening met de mogelijkheid van onrechtstreekse zelfmoord.