Het nieuwe Wieske doet gelukkig niet moeilijk over kaskes.

Drama verloren kaske krijgt goede afloop

Mia Hamelinckx (63) uit Puurs is dolgelukkig. Het probleem van de verloren afstandbediening van haar moeder Wieske (94) is opgelost: ze heeft een ander Wieske gekregen.

Het ‘kaske’ van Wieske was twee maanden geleden zoekgeraakt, en sindsdien was Wieske ontroostbaar. De bejaarde had de grootste moeite om te gaan slapen, ze barstte in tranen uit telkens als ze de werkloze televisie zag die ze nu niet meer kon aan- en uitzetten.

Dochter Mia Hamelinckx en schoonzoon David Moors zochten overal, maar het kaske was nergens te vinden. Ten einde raad deden ze daarom een oproep via De Rechtzetting om een identieke afstandsbediening te vinden.

Met succes, zo bleek. ‘We hadden gehoopt dat iemand nog een gelijkaardig kaske had, maar we hebben een nog beter aanbod gekregen’, zegt een gelukkige Mia Hamelinckx. ‘Jeanine, een dochter uit Mechelen, heeft ons een ander Wieske gegeven. Haar eigen moeder, die door een gelukkig toeval ook Wieske heet, is al jaren tuk op de universele afstandsbediening die wij vruchteloos hebben aangeboden aan ons moeder. Ze is weliswaar twee jaar jonger dan ons oorspronkelijke Wieske, maar dat is maar een klein ongemak.’

Jeanine vertelt waarom ze haar moeder aan Mia en David heeft geschonken: ‘Sinds kort waren de batterijen van haar universele afstandsbediening leeg. Daardoor was ze niet meer te genieten. Dus besloten we dat het tijd was om haar weg te doen. Maar omdat ik er toch een emotionele band mee had, kon ik haar niet zomaar wegwerpen. Als je dan leest dat een ander gezin met ons Wieske gebaat zou zijn, ja, dan twijfel je niet natuurlijk.’

Volgens Mia was het Wieske uit Mechelen meteen geïntegreerd. ‘Mijn kaske,reageerde ze meteen toen ze onze universele afstandsbediening zag. Ze is dolgelukkig hier, en wij ook. We hebben weer een werkend kaske en een genietbaar Wieske in huis!’

Nog een viertal andere dochters beloofden ook een Wieske op te sturen. ‘Dan hebben we een goede reserve. Dat is ook een voordeel’, besluit Mia.

Dochter Mia: ‘We hebben weer een werkend kaske en een genietbaar Wieske in huis!’

Het oorspronkelijke Wieske werd naar een tehuis voor onhandelbare bejaarden gestuurd. Daar zal ze voor de rest van haar dagen vastgeketend liggen in een piepklein kamertje, zonder televisie. Het tehuis in kwestie heet Prime Time.