De winnende combinatie voor de trekking van woensdag 29 december is 4, 9, 14, 15, 20 en 22.

Koning voorspelt lotto in kersttoespraak

Zoals verwacht heeft koning Albert gisteren de lotto voorspeld in zijn jaarlijkse kersttoespraak.

Royalty-watchers bleken gelijk te hebben. Zoals aangekondigd voorspelde koning Albert gisteren in bedekte termen de lotto-uitslag voor de eerste trekking na kerstmis. Afgaande op de plaats in het alfabet van de eerste letters van zijn eerste zes zinnen in de kersttoespraak is de  winnende combinatie 4, 9, 14, 15, 20 en 22.

Het gaat voor alle duidelijkheid niet over de trekking van kerstmis, zeggen bronnen dichtbij het paleis, maar over de eerste trekking daarna, namelijk woensdag 29 december.

Zoals eerder gemeld, communiceerde de koning ook helder over zijn tien jaar oude plannen een eigen godsdienst op te richten waarin polygamie zou worden toegestaan. Kardinaal Danneels, zijn echtgenote koningin Paola en zijn schoonzus koningin Fabiola brachten de vorst toen van dat plan af.

‘Bij het zoeken naar dat redelijk akkoord spreekt het vanzelf dat elke partij toegevingen zal moeten doen’, zei Koning Albert gisteren in zijn kersttoespraak. ‘Iedereen is dus verplicht zijn verantwoordelijkheid op te nemen. Het moment is daar, waarop de ware moed erin bestaat, vastberaden het compromis na te streven dat bijeenbrengt, en de tegenstellingen niet verscherpt.’