Vangheluwe wordt ingezet als Bumba. Het dikke pak verhindert ieder lichamelijk contact.

Vangheluwe krijgt tweede kans in Plopsaland

Plopsaland De Panne werft Roger Vangheluwe aan. 'De man heeft bekend, is gestraft en door het stof gegaan. Dat is voldoende voor ons.'

De in ongenade gevallen bisschop van Brugge, Roger Vangheluwe, gaat na de winter in Plopsaland De Panne aan de slag. Daarmee zet hij een eerste stap naar een herintegratie in de lekenstaat.

De beslissing is mede ingegeven door de financiële repercussies van het pedofilieschandaal waarin de bisschop is verwikkeld geraakt. Naast de persoonlijke blamage, zou Vangheluwe namelijk ook zijn pensioen kunnen verliezen. Een nieuwe job was daarom nodig.

Bij Studio 100 bevestigt, Toby Dekleyne, hoofd HR van Plopsaland, de komst van de bisschop. “Mijnheer Vangheluwe is inderdaad sinds 1 september bij ons aan de slag. De man heeft bekend, is gestraft en door het stof gegaan. Dat is voldoende voor ons. Het is een policy bij Studio 100 iedereen een tweede kans te geven.”

Op de vraag of men niet bang is dat de voormalige bisschop terug in zijn oude gewoontes zal hervallen antwoordt de heer Dekleyne dat de nodige maatregelen zijn getroffen. “In eerste instantie zal mijnheer Vangheluwe alleen als Bumba worden ingezet. Het pak dat bij dit personage hoort verhindert elk direct lichamelijk contact met de kinderen. In een tweede fase zal hij attracties als de Spring-flyer en the Anubis-ride bedienen. Attracties waar kinderen minstens één meter veertig moeten zijn. Dat is een groep waar mijnheer Vangheluwe in het verleden nooit interesse voor heeft getoond. Ook daar zijn de risico’s dus miniem. Na het zomerseizoen volgt een evaluatie.”

De aanstelling van een gewezen pedofiel moet bewijzen dat het park volwassen wordt

Volgens Studio 100 is dit voor beide partijen een win-win-situatie. De gewezen bisschop kan terug aan de slag. Het park zelf wil van het imago dat het enkel voor de allerkleinsten geschikt zou zijn af. De aanstelling van een gewezen pedofiel moet bewijzen dat het park volwassen wordt.