Jef Vermassen is teleurgesteld dat sommige oud-leden van de Bende van Nijvel te biecht gingen bij zijn confrater Walter Van Steenbrugge. © Michiel Hendryckx

Jef Vermassen klaagt Bende-leden aan: ‘Breuk exclusiviteitscontract’

Meester Jef Vermassen is op zijn edelachtbare pik getrapt: oud-leden van de Bende van Nijvel gingen bij zijn confrater Walter Van Steenbrugge te biecht. Vermassen zwaait met een exclusiviteitscontract.

Jef Vermassen:
‘Ik ben enorm ontgoocheld in de Bende van Nijvel, vooral op menselijk vlak’

Dat Walter Van Steenbrugge naar buiten kwam met belangrijke informatie over de Bende van Nijvel sloeg in als een bom. Niet het minst bij Jef Vermassen, sinds jaar en dag vertrouwenspersoon van diverse Bendeleden.

‘De Bende had de reputatie uit te zijn op terreur en bloed, eerder dan op geld. Dat maakte hen ergens geloofwaardig en sympathiek’, zegt Vermassen. ‘Maar door hun verhaal te verkopen aan een omhooggevallen boerenlul als Van Steenbrugge tonen ze hun ware aard. Ik ben enorm ontgoocheld in de Bende, vooral op menselijk vlak. Na alles wat ik voor hen heb gedaan.’

Moreel laakbaar

Ook op juridisch vlak heeft Vermassen een eitje te pellen met de Bende van Nijvel. Hij schermt met een exclusiviteitscontract, waardoor stervende Bende-leden verplicht zouden zijn hun laatste biecht enkel te laten afnemen door Jef Vermassen.

‘Dat ze bij confrater Van Steenbrugge gingen aankloppen, is dus niet alleen dom en moreel laakbaar, maar je reinste contractbreuk’, pleit de topadvocaat. ‘Dit zal nog een staartje krijgen, dat kan ik u verzekeren!’

Bij de Bende van Nijvel wou niemand reageren op de aantijgingen.