Met grote kundigheid schenkt Dirk een vers geshakete cocktail uit. De dames bewonderen zijn kennis van gin. Worden ze nu hartstochtelijk verliefd op hem? © Ann Larie Valentine

Dirk pocht over gin alsof hij die zelf heeft gestookt. Maar hoe zit het met zijn seksleven?

Dirk praat zo enthousiast over zijn favoriete gins dat je gelooft dat hij ze zelf heeft gestookt. ‘Deze is gedistilleerd met cacao’, knipoogt hij terwijl hij zwaait met een fles X-Gin. Zullen vrouwen eindelijk beseffen dat hij hun ideale man is?

Dirk:
‘In de afdronk word je een zweem van vanille en een toets cacao gewaar’

Dirk (31) heeft het licht gedempt, voor de sfeer. Het is zaterdagavond, hij heeft Samantha, Aurélie en Hilde uitgenodigd om gin te proeven. Dat doen ze wel vaker, want Dirk kent er het een en ander van. Gin is zijn leven. ‘Waar vind jij de tijd om daar zoveel over te leren?!’, vraagt Hilde. ‘Ik heb geen vaste relatie’, grijnst Dirk met nét iets te veel gespeelde schalksheid.

Framboosjes

Hij laat zijn vriendinnen proeven van droge gins en kruidige distillaten. ‘Mmm, lekker, proef ik hier een beetje koriander in?’, wil Aurélie weten. ’Dat heb je volledig juist!’, glundert Dirk.

Hij haalt een fles te voorschijn die hij behandelt als een kostbaar relikwie. Met vaste hand giet hij in elk glaasje 5 cl gin, gooit er twee framboosjes bovenop, strooit er wat cacaobrokjes bij en vult aan met een neutrale tonic. Voorzichtig roert hij het mengsel. ‘In de afdronk zullen jullie een zweem van vanille en een toets cacao gewaarworden’, voorspelt hij.

Héérlijk

De dames genieten van het goddelijke drankje. Wanneer hun glaasjes op zijn, checkt Samantha het uur op haar iPhone. ‘Oei, wij moeten ervan door!’

‘Wat vonden jullie ervan?’, vraagt Dirk. Hoop blinkt in zijn ogen. ’Ik vond vooral die X-Gin héérlijk’, zegt Samantha. ‘Jáááá!’, bevestigen Hilde en Aurélie. ‘Bedankt voor de leuke avond, Dirk!’

En weg zijn ze, Dirk achterlatend met z’n gins en een hoop vuile glazen.

X-Gin is een Belgische gin die wordt gedistilleerd met kruiden én cacao, wat hem een unieke smaak geeft. Dat je er de vrouw van je leven mee verovert, kunnen we niet garanderen, maar je haalt wel een fantastische drank in huis.