Filip Watteeuw stopt als Gents schepen en neemt de plaats in van Hein Vanhaezebrouck. © Groen / Богдан Заяц

Exit Hein: Filip Watteeuw nieuwe trainer van AA Gent

Filip Watteeuw wordt de nieuwe coach van AA Gent, in opvolging van Hein Vanhaezebrouck. De club hoopt dat de architect van het Gentse circulatieplan de motor weer in gang krijgt.

Filip Watteeuw:
‘Beter voetbal nu niet aan de orde. Eerst deftig leren fietsen’

Gents schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw legt met onmiddellijke ingang zijn politieke mandaten neer opdat hij Hein Vanhaezebrouck kan opvolgen als coach van AA Gent. Zijn lidkaart van Groen ruilt hij in voor een blauw-wit exemplaar.

Het Gentse bestuur had Watteeuw al langer op het oog. “We zochten een stugge West-Vlaming die kiest voor de aanval en zich weinig aantrekt van kritiek”, legt voorzitter Ivan De Witte uit. “Met zijn circulatieplan toonde Filip dat hij visie en durf heeft.”

Degradatie

Toch houdt de nieuwe coach de druk af. “Beter voetbal is nu niet aan de orde. Eerst moeten de spelers deftig leren fietsen”, vindt de kersverse coach. “Zodra we de verkeersstromen van onze tegenstanders in kaart hebben gebracht, bekijken we hoe we de balcirculatie kunnen knippen.”

Watteeuw heeft weinig ervaring met voetbal. Zal hij de motor opnieuw in gang krijgen bij AA Gent? Critici vrezen nu al dat ex-schepen van het Gentse middenveld een voetgangersgebied zal maken.