Siegfried Bracke is naast ex-lijsttrekker ook ex-Buffalo. 'Voortaan ben ik tégen Gent. Ik ben zo', kondigt hij aan. © Jbmg40

Verbitterde Siegfried Bracke supportert vanavond voor Tottenham

Ex-lijsttrekker Siegfried Bracke zal vanavond niet voor AA Gent supporteren. ‘De Gentenaar heeft mij uitgespuwd’, constateert Bracke. ‘Ik neem akte van zoveel ondankbaarheid en trek mijn conclusies.’

Siegfried Bracke:
‘Dienstmededeling. Vanavond supporter ik voor de Lilywhites’

Siegfried Bracke (N-VA), die wegens geklungel moest aftreden als fractieleider in de Gentse gemeenteraad, heeft vanmorgen voor het oog van de camera’s zijn blauw-witte sjaal van AA Gent in de vuilnisbak gegooid. Hij toverde een wit-blauw exemplaar tevoorschijn van Tottenham Hotspur, het Engelse team dat vanavond in Wembley vernederd zal worden door de Buffalo’s. ‘Dienstmededeling. Vanavond supporter ik voor de Lilywhites’, kondigde Bracke aan.

Tégen Gent

'De eerlijkheid gebiedt mij te vermelden dat ik mijn assistent pas eergisteren om een sjaal van La Gantoise heb gestuurd’, bromde de ex-lijsttrekker.

Bracke wond er geen doekjes om dat hij verbitterd is. Uit een enquête in de nasleep van de postjesaffaire bij Publipart en Telenet bleek dat Gent hem liever kwijt dan rijk is. ‘De Gentenaar heeft mij uitgespuwd. Ik neem akte van zoveel ondankbaarheid en trek mijn conclusies. Voortaan ben ik tégen Gent. Ik ben zo. Glory, Glory Hallelujah!