De Boeing 737-800 van Ryanair die de ministers bevat die een akkoord moeten bereiken over de Brusselse geluidsnormen. Alleen vinden ze de Bermudadriehoek een exotische bestemming. © Adrian Pingstone

Luchthavendossier opgelost: Ryanair zet kibbelende politici op vliegtuig richting Bermudadriehoek

Er is een doorbraak geforceerd in het luchthavendossier: Michael O’Leary van Ryanair heeft alle betrokken ministers op een vliegtuig gezet met als bestemming de Bermudadriehoek. ‘Oef! We zijn ervan af.’

Ben Weyts:
‘Ryanair liet ons betalen voor koffie en ontbijt. Gelukkig hadden we allemaal kredietkaart van intercommunale bij’

De CEO van Ryanair, Michael O’Leary, heeft de bevoegde ministers van de Brusselse, de Vlaamse en de federale regering vanochtend uitgenodigd aan boord van een Boeing 737-800. ‘De ultieme vergadering over Zaventem ín een vliegtuig, wat een uitstekend idee!’, kraaide Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

Ryanair liet de ministers wel betalen voor hun koffie en ontbijt. ‘Gelukkig heeft iedereen een kredietkaart van een intercommunale bij’, knipoogde Weyts.

Tot ieders verbazing steeg het vliegtuig ook echt op. ‘Met extra veel kabaal’, aldus O’Leary. De piloten cirkelden eerst zo laag mogelijk over Brussel en de Vlaamse Rand. Toen er na een halfuur nog geen akkoord was tussen de ministers – die genoten te zeer van het uitzicht – begon het vliegtuig in westelijke richting te vliegen.

Verzopen continent

Boven Ierland sprong O’Leary met een parachute uit het toestel, gevolgd door de meegereisde journalisten. ‘Ik heb werk te doen. Gaan jullie maar lekker vergaderen in de Bermudadriehoek!’, wuifde O’Leary ten afscheid.

‘O, de Bermudadriehoek, exotisch!’, kraaide Weyts.

De wetten van de aerodynamica en andere fysische shit indachtig is het weinig waarschijnlijk dat zo’n Boeing 737-800 tout court tot in de Bermudadriehoek geraakt. ‘I don’t care. Voor mijn part landen ze op het verzopen continent Atlantis, als we maar van dat eeuwige gezaag over geluidsnormen verlost zijn’, haalde O’Leary zijn schouders op toen het vliegtuig over de horizon van de Atlantische Oceaan verdween.

En het lot van de piloten? ‘Dit is Ryanair, right?’, haalde O’Leary zijn schouders op.

UPDATE

Amerikaanse diepzeeduikers meldden dat ze lijken in kostuum zagen ronddrijven in het gebied waar het vliegtuig mogelijk neergestort is. ‘Op zich niet zo opmerkelijk, maar het verbaasde ons dat de kadavers maar bleven kibbelen. Over een luchthaven of zo. Scary as hell.’