De raden van bestuur van Eandis staan bekend om hun frivoliteit. Om de wildste geruchten de kop in te drukken schept de netbeheerder klaarheid over de coke en de hoeren. © Thomas Rowlandson

Eandis belooft transparantie over coke en hoeren voor adviserende politici

Intercommunale Eandis, netbeheerder voor elektriek en gas, zegt te werken aan meer openheid over de hoeveelheden cocaïne en prostituees die zij ter beschikking stelt van politici in haar raad van bestuur.

CEO Walter Van den Bossche:
‘De hoeveelheden cocaïne en het aantal prostituees zijn marktconform’

Over de vergoedingen bij Eandis doen de wildste verhalen de ronde. Het management zou er meer kluiten vangen dan de premier van België. Politici die zetelen in de raad van bestuur worden in de watten gelegd met drugs en meisjes van plezier.

Volgens de letter van de wet mag dat, maar hoe ga je zoveel frivoliteit verantwoorden tegenover de belastingbetaler?

‘We beseffen dat er een perceptieprobleem is’, erkent CEO Walter Van den Bossche. ‘Daarom willen we klaarheid scheppen, want de verdachtmakingen zijn buitensporig. De hoeveelheden cocaïne en het aantal prostituees zijn marktconform.’

Vertekend beeld

Eandis belooft om tot op de gram te openbaren hoeveel coke elke politicus heeft gekregen. Hoe je de hoeveelheid hoeren moet uitdrukken, bestudeert de netbeheerder nog. Per kilogram zou vrouwonvriendelijk zijn, per stuk schetst een vertekend beeld, want een dikke hoer is doorgaans goedkoper in aanschaf en onderhoud.

Toch maakt de CEO zich sterk dat er snel duidelijkheid komt. ‘Hopelijk begrijpt het publiek dan waarom de factuur voor gas en elektriciteit zo duur geworden is’, zegt Van den Bossche.