Tom Balthazar sluit zijn carrière in de politiek definitief af met een overstap naar de echte economie van adviesraden. © VRT

Tom Balthazar stapt over naar adviesraad Luc Van den Bossche

Ondernemer Luc Van den Bossche stelt Tom Balthazar aan in zijn adviesraad. ‘Als voormalig schepen en kandidaat-burgemeester weet Tom dingen die mij serieus van pas kunnen komen’, meent Van Den Bossche.

Luc Van den Bossche:
‘Iemand met Toms integriteit kan ik altijd gebruiken, ik ben daar zelf niet zo goed in’

Met zijn overstap naar de adviesraad van Luc Van den Bossche trekt Tom Balthazar (beiden ex-sp.a) de deur van de politiek definitief achter zich dicht. Amper een dikke week geleden was Tom Balthazar nog schepen en lijsttrekker van sp.a-Groen in Gent.

In zijn nieuwe functie zal Balthazar de oud-minister adviseren hoe hij zijn fortuin zo lucratief mogelijk kan beleggen. Als ex-schepen van Stadsontwikkeling weet Balthazar waar er nog te graaien valt voor een ondernemer die niet vies is van geritsel achter de schermen.

‘Jarenlang heb ik vanuit de politiek proberen bij te dragen aan de economie. Dat is mij niet in dank afgenomen’, zegt Balthazar. ‘Nu ga ik vanuit de economie bijdragen aan de economie. Men zegt mij dat de dankbaarheid duidelijk zal worden op mijn zichtrekening.’

Bouwprojecten

Van den Bossche is opgetogen over zijn nieuwe aanwinst. ‘Iemand met Toms integriteit kan ik altijd gebruiken, ik ben daar zelf niet zo goed in. Als voormalig schepen en kandidaat-burgemeester weet hij ook dingen mij serieus van pas kunnen komen’, zegt de gewezen minister. ‘Na mijn politieke carrière heb ik niet stilgezeten en al dat geld moet opbrengen zonder dat de staat ermee gaat lopen. Tom weet welke bouwprojecten in Gent interessant zijn als belegging en als advocaat kent hij wellicht iets van fiscale optimalisatie.’

Opvallend: mogelijk zal Balthazar binnenkort moeten samenwerken met de man die hem zijn politieke kop heeft gekost, Siegfried Bracke (N-VA). ’Siegfried heeft getoond dat hij hoegenaamd niet vies is van geld. Mannen met zo’n doortrapt profiel kan ik altijd gebruiken’, knipoogt Van den Bossche.

Dit artikel is eerst verschenen op De Facebode.