Trekt Siegfried Bracke in 2018 alleen naar de Gentse kiezer? Bij kartelpartner N-VA is het vertrouwen in hem alvast geschonden.

N-VA laat leden beslissen over kartel met Siegfried Bracke

N-VA Gent legt het voortbestaan van de kartellijst met eenmanspartij Siegfried Bracke in de handen van haar leden. Dat is het gevolg van Brackes onvermogen om geloofwaardig oppositie te voeren.

Partijtopper:
‘Graaiers zijn we allemaal, maar het schandaal over zijn incompetentie slaat diepe wonden’

Bij de zwart-gele achterban groeit het ongenoegen over het kartel met Siegfried Bracke. In 2012 trokken de twee partijen voor het eerst samen naar de kiezer in Gent, maar het is lang niet zeker of dat in 2018 opnieuw het geval zal zijn. Vanavond beslissen de N-VA-leden: opnieuw met Bracke in zee of op eigen kracht naar de gemeenteraadsverkiezingen?

‘Het vertrouwen is geschonden’, meent een partijtopper. ‘Met de affaire-PubliPart had Siegfried een unieke kans om de socialisten in de gracht te rijden, maar hij heeft ze verkwanseld. Graaiers zijn we allemaal, maar het schandaal over zijn incompetentie slaat diepe wonden.’

Alle vertrouwen in zichzelf

Van zijn kant zegt Bracke alle vertrouwen in zichzelf te behouden. ‘Ik ga bij mezelf geen stemming organiseren over het voortzetten van het kartel met de N-VA’, meesmuilt Bracke.

Maar wat als de gezamenlijke lijst alsnog afspringt? ‘Indien nodig trek ik naar de kiezer als de SB.A: Siegfried Bracke Anders’, gnuift de politicus.