Siegfried Bracke is blij met zijn nieuwe postje als adviseur bij de boemerangfabrikant. 'Ik zal er mijn expertise als windbuil kunnen inzetten.'

Siegfried Bracke krijgt postje in adviesraad boemerangproducent

Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) hoeft niet lang met zijn vingers te draaien in zijn vrije tijd: na zijn ontslag bij Telenet kan hij volgende week aan de slag bij boemerangfabrikant Wind-Maker.

Zaakvoerder Joris Piqueur:
‘Nu kan Siegfried jarenlange ervaring met gooien van boemerangs verzilveren’

Boemerangfabrikant Wind-Maker uit Sint-Martens-Latem heeft Siegfried Bracke een zitje aangeboden in zijn adviesraad. De N-VA-politicus, die sinds gisteravond zonder lucratief mandaatje zit, is gretig op het aanbod ingegaan.

Privé

‘Toen we vernamen dat mijnheer Bracke zijn adviserende postje bij Telenet moest opgeven, hebben we hem meteen een aanbod gedaan’, vertelt zaakvoerder Joris Piqueur van Wind-Maker. ‘Het zou zonde zijn dat iemand zijn jarenlange ervaring met het gooien van boemerangs niet kan verzilveren.’

Bracke wil niet onthullen hoeveel tienduizenden euro’s hij gaat verdienen bij Wind-Maker. ‘Dat is privé’, meent Bracke, die stelt dat het niet in zijn hoedanigheid van Kamervoorzitter is dat hij advies zal verstrekken. ‘Ik zal er mijn expertise als windbuil inzetten.’