Prins Laurent werd door een communicatiefout uitgezet. Ondertussen zou hij niet eens meer willen terugkeren naar België. © Agriflanders

Prins Laurent per ongeluk het land uitgezet

Per abuis heeft de federale politie prins Laurent uitgewezen. Een communicatiefout, heet het. Laurent werd op een lijnvliegtuig gedropt en is onderweg naar de VS, waar hij politiek asiel hoopt te krijgen.

Donald Trump:
‘Laurent is de beste prins. Hij heeft heel erg hard gewerkt om de positie te bereiken die hij nu bekleedt’

De feiten deden zich voor na het onderhoud dat prins Laurent had met Charles Michel (MR). De politie-escorte die de prins begeleidde, bracht hem niet terug naar zijn villa in Tervuren, maar naar de luchthaven van Zaventem. De agenten sleurden de prins uit zijn wagen en zetten hem op het eerste het beste vliegtuig. Volgens de laatste berichten zou hij op een vlucht richting New York zitten.

‘Er is iets fout gelopen bij de communicatie’, erkent Catherine De Bolle, commissaris-generaal van de federale politie. ‘Depatriëring was niet de bedoeling.’ Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zegt het dossier te onderzoeken samen met zijn collega voor Asiel & Migratie Theo Francken (N-VA).

Geweldige Amerikaan

De koninklijke familie speculeert dat Laurent misschien niet eens zal willen terugkeren naar België en politiek asiel aanvraagt in de VS. Kersvers president Donald Trump zou dat idee niet ongenegen zijn. ‘Laurent is de beste prins. De beste. Hij heeft ongelooflijk potentieel om een geweldige Amerikaan te worden. Ongelooflijk. We hebben een goeie relatie. Ik hoop dat we een goeie relatie kunnen opbouwen. Hij heeft hard gewerkt, heel erg hard gewerkt om de positie te bereiken die hij nu bekleedt en we moeten hem erkentelijk zijn.’

UPDATE

Een eventuele verhuis van Laurent zou een streep door de rekening zijn voor Jean-Marie Dedecker (LDD). Die had gehoopt om de broer van koning Filip bij de volgende verkiezingen uit te spelen als lijsttrekker in Vlaams-Brabant. ‘Ik zal nu een ander zwart schaap uit mijn hoed moeten toveren’, klaagt Dedecker.