Kristof Calvo neemt gedwongen rust. Hij gaat zich beraden over manieren om tegenstanders te beledigen zonder ze voortdurend met Trump te vergelijken. © DJ Buck

Burn-out velt Kristof Calvo: ‘Vermoeid van constant al mijn tegenstanders met Donald Trump te vergelijken’

Kristof Calvo mag de eerstkomende maanden geen interviews meer geven van zijn dokter. Het Kamerlid lijdt aan een burn-out wegens het overmatig vergelijken van politieke tegenstanders met Donald Trump.

Roland Duchâtelet:
‘Geen burn-out, maar hysterie. Gaat wel over met ouder worden’

Amerikaans president Donald Trump is amper tien dagen aan de macht en Kristof Calvo (Calvo) heeft al een hele buslading politici vergeleken met het kierewiete staatshoofd. De meest recente slachtoffers zijn minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en staatssecretaris voor Asiel & Migratie Theo Francken (beiden N-VA).

‘In een opwelling heb ik ze de woordvoerders van Donald Trump genoemd. Ik verzoek de pers om die uitspraak in de juiste context te plaatsen. Ik ben nog jong’, liet Calvo weten in een persbericht. ’Ik ga nu enkele weken tot rust komen.’

Fake

Calvo zegt eronderdoor te zijn gegaan toen hij vooruitkeek naar de komende vier jaar. ‘Nog zó lang iedere tegenstrever met Trump vergelijken, hoe moet ik dat volhouden zonder de hele tijd in herhaling te vallen? Dat is erg vermoeiend.’

Volgens ondernemer Roland Duchâtelet lijdt Calvo helemaal niet aan een burn-out. ‘Dit is fake. Hij heeft gewoon last van hysterie. Gaat wel over met ouder worden’