President Trump stelt Kris Verburgh voor aan de pers. 'Erg verstandige kerel. Heeft meteen toegegeven dat België moet stoppen met de export van wafels en bier naar Amerika.' © Gage Skidmore / VRT

Donald Trump benoemt voedselzandloper Kris Verburgh tot voedingsadviseur

De Belgische arts Kris Verburgh trekt naar Washington om er adviseur te worden van president Donald Trump. Verburgh moet in kaart brengen hoe ongezonde buitenlandse gerechten Amerikanen dik maken.

Kris Verburgh:
‘Het academische establishment verdraagt niet dat ik alternatieve feiten presenteer’

De voedselzandloper van Kris Verburgh is omstreden in Vlaanderen, maar net daarom mag de arts het gaan uitleggen in het Witte Huis. ‘Het academische establishment probeert hartstochtelijk haar eigen waarheid te verkopen en verdraagt niet dat ik alternatieve feiten presenteer’, zegt Verburgh. ‘Dat heeft de aandacht getrokken van Donald Trump.’

Trump is vol lof voor Verburgh. ‘Heel, heel slim. Hij is een arts. En mager. Ik heb een neef die mager is, ook een arts. Die zei me ooit dat gezond eten extreem belangrijk is. Amerikaans eten, geen Chinees eten. Weet je, Chinezen steken hun drek vol suiker. Ze doen het omdat die vieze troep anders geen smaak heeft én om Amerikanen te vergiftigen met aandoeningen als obesitas en suikerziekte. Ik eet gezond. Beetje proteïnen, andere dingen. Lekker, geloof me. Mijn arts zegt dat ik een peuter ben in het lichaam van een zeventiger en vice versa. Schitterend, gewoon omdat ik Amerikaans eet en weet wat goed is. We moeten vertrouwen hebben in de Amerikaanse voedingsindustrie. Daarom stel ik Kris Verburgh aan. Zijn inzichten over voeding zijn formidabel. Hij heeft de leugenpers over zich gekregen, dat is goed voor zijn geloofwaardigheid. Erg verstandige kerel. Heeft meteen toegegeven dat België moet stoppen met de export van wafels en bier naar Amerika.’

Verburgh zal de president bijstaan om van de Amerikanen weer een gezond volk te maken. ‘Want nu zijn de Amerikanen zo dik dat ze zich door de hele wereld laten rollen’, moppert Trump. ‘Triestig!’