Kamervoorzitter Siegfried Bracke schaft alcohol niet af, maar erkent dat er nog onduidelijkheid is over de dranklijst. 'Moet Orval de lijst trekken? Of toch maar Westmalle Tripel?' © N-VA

Siegfried Bracke: ‘Als de drank me roept, hol ik onmiddellijk naar mijn ijskast’

Kamervoorzitter Siegfried Bracke schept duidelijkheid over zijn prioriteiten: als het gaat over alcohol doet het parlement geen water bij de wijn. De volksvertegenwoordigers blijven hun verslaving trouw.

Luk Van Biesen:
‘Na al die jaren heb je een zekere vertrouwensband opgebouwd met de alcohol’

Kamervoorzitter, burgemeester van Gent of dronkelap? ‘Als de drank me roept, dan hol ik onmiddellijk naar mijn ijskast en neem ik mijn verantwoordelijkheid op’, benadrukt Siegfried Bracke (N-VA).

Volgens de Kamerleden is het een kwestie van fatsoen dat de alcohol aanwezig blijft in het halfrond. ‘Na al die jaren heb je er een zekere vertrouwensband mee opgebouwd’, vindt ook Luk Van Biesen (Open Vld). ‘Dat vertrouwen wil je niet zomaar beschamen.’

Rode neus

Toch blijven er vragen over de samenstelling van de dranklijst. ‘Moet Orval de lijst trekken? Of toch liever Westmalle Tripel?’, zucht Bracke. ‘Dat moeten we nog grondig bekijken.’

‘Een alcoholprobleem? Goh, misschien een heel klein beetje wel’, bekent een CD&V’er met een rode neus. ‘Maar er staat niets over in het regeerakkoord. Dus tja… Dan bestaat het niet. Pintje?’