Staatssecretaris Theo Francken schrijft erg krachtige tweets. Zijn boodschap veroorzaakt voelbare broebels in de maag. © N-VA

Wij analyseerden de meest recente tweets van Theo Francken en nu hebben we diarree

De slappe kak heeft onze politieke redactie te pakken. Toevallig net na een grondige analyse van de meest recente tweets van staatssecretaris Theo Francken.

Huisarts Roger Armagneau:
‘Causaliteit is moeilijk te bewijzen, al lijkt er wel een correlatie te zijn’

Heeft Theo Francken (N-VA) gebruikgemaakt van een semantisch handigheidje om een VRT-journaliste te beschuldigen van activisme? Doordat we het ons afvroegen, onderzochten we het.

Dat hadden we beter niet gedaan.

Bruine streep

We onderwierpen enkele recente tweets van de staatssecretaris voor Asiel & Migratie aan een syntactische analyse. Nog vóór we de inhoud van zijn boodschap konden ontleden, voelden we de eerste broebels in onze magen. In een massasprint stoof de politieke redactie naar de toiletten, maar helaas: een bruine streep in ons onderbroek was een feit.

Hebben Franckens vele kapitalen en afkortingen onze darmen een loer gedraaid? ‘Moeilijk te zeggen’, oordeelt huisarts Roger Armagneau. ‘Causaliteit is moeilijk te bewijzen, al lijkt er wel een correlatie te zijn.’ Wat nu? De dokter raadde ons aan een paar tweets van John Crombez (sp.a) te lezen. Deden we. Nu zitten we ferm geconstipeerd. Ook meh.