Deze heren bewijzen dat het mogelijk is om op Facebook over Adolf Hitler te discussiëren zonder elkaar uit te maken voor vuile nazi. © KOMUnews

Twee kaalgeschoren heren discussiëren over Hitler zonder te vervallen in gescheld

Op Facebook zijn twee kaalgeschoren mannen erin geslaagd een discussie te voeren over Adolf Hitler zonder dat zij elkaar begonnen uit te schelden. Geen van hen vergeleek de ander met de Führer.

Jago Kosolosky:
‘Merkwaardig. Als er meer van zulke mensen op het internet zaten, had ik onze lezersreacties niet hoeven af te schaffen’

‘Oké, tschijnt dat Adolf Hitler ook vegetariër was, maar de meeste vegetariërs die ik ken zijn extreem linkse smeerlappen. #moeternietvanweten’, postte Xavier Vanpijpeghem (34) vanmorgen op Facebook.

‘Niet akkoord. Ken veel veganisten (6!) die juiste dingen denken over bloed, bodem, eer en trouw. (boze smiley)’, reageerde Bertrand Delarue (38).

‘@Bertrand: Pffffff, ik zeg niet dat ge extreem linkse smeerlap zijt als ge geen vlees eet, maar veel extreem linkse smeerlappen eten gewoon geen vlees’, antwoordde Xavier. ‘Peis dat het te maken heeft met statistiek. ;-)’

‘Weet niet hoor’, repliceerde Bertrand. ‘Vindt vergelijking niet fair. Zou eerlijker zijn als je zegt: meeste extreem linkse smeerlappen wassen zich niet.’

‘@Bertrand: wat wilt ge daarmee zeggen? Heb gelezen dat AH zich ook niet al te vaak waste’, wierp Xavier op.

Traantjes

‘Kunt moeilijk verwachten dat hij naar supermarkt wandelde achter zeep terwijl bolsjewieken Berlijn binnenvielen. :-)’, grapte Bertrand.

En zo kabbelde de discussie maar voort. Nooit maakten Xavier en Bertrand aanstalten elkaar uit te schelden voor vuile nazi. ‘Merkwaardig. Als er meer van zulke mensen op het internet zaten, had ik onze lezersreacties niet hoeven af te schaffen’, observeert Jago Kosolosky, hoofdredacteur van Knack.be.

Ook aan het andere uiteinde van het politieke spectrum probeerden twee skinheads een beschaafde discussie te voeren. Na amper vijf seconden vlogen er verwijten als ‘kleinburger’ en ‘fascist’ over en weer. De discussie eindigde in traantjes.