Voor een psychiatrische patiënt ga je niet speciaal de trein naar Antwerpen nemen
Gent pocht graag met zijn warme, sociale karakter, maar waarom kiezen zo weinig Gentenaars voor een partner met een psychiatrisch verleden? Voelen ze zich te goed misschien?
1. Er zijn te weinig psychiatrische rolmodellen
Populaire psychoten zijn dungezaaid en daardoor hebben mensen met een psychiatrische aandoening te kampen met vooroordelen. Veel Gentenaars denken dat een psychiatrische patiënt iemand is die toetreedt tot het schepencollege en vervolgens alle belangrijke kruispunten en invalswegen opengooit opdat het verkeer helemaal vastloopt. Zodra alle wegen eindelijk een nieuwe laag asfalt gekregen hebben, beslist zo’n pipo dat je er niet meer door mag rijden. Zo iemand is echter niet per se een psychiatrische patiënt. Die is gewoon knettergek.
2. Psychiatrische patiënten komen te weinig buiten
Het is grotendeels de schuld van psychiatrische patiënten zelf dat Gentenaars geen relatie met hen beginnen: ze zitten liever in hun isoleercel te tobben of te luisteren naar de stemmen in hun hoofd dan dat ze aan de toog van een café hangen. Als ze al eens buiten komen, gaan ze helemaal loos en zitten ze snel weer binnen, kwijlend van de tranquillizers.
3. Te weinig Gentenaars weten hoe kinky een psychose is
De meeste Gentenaars beseffen niet dat een psychose seks een stuk spannender maakt. Ook getrouwde koppels kunnen hun relatie nieuw leven inblazen door een psychiatrische patiënt in huis te halen. Bind hem in de slaapkamer vast op een stoel (naakt) en laat hem jullie liefdesspel gadeslaan. Er gebeuren vast erg interessante dingen.
4. Er zitten al zoveel Turken in Gent
Er woont een grote Turkse gemeenschap in Gent en alle antropologen zijn het erover eens dat Turken niet houden van psychiatrische gevallen. Turken importeren liever een mentaal stabiele Turkin met het verstand van een tafelpoot dan te huwen met een labiel Vlaams wijf dat begint te janken zodra ze een glaasje witte wijn te veel op heeft.
5. Antwerpen blijft echt ver
In Antwerpen lopen hele drommen psychiatrische patiënten te hoop, maar ondanks hun sympathie voor Antwerpenaars – en psychiatrische patiënten in het algemeen – blijft de afstand een hinderpaal voor de meeste Gentenaars, zeker met alle files van tegenwoordig. Voor een psychiatrische patiënt ga je ook niet speciaal de trein naar Antwerpen nemen. En nu Kris Peeters (CD&V) er komt wonen, blijf je beter helemaal weg uit Antwerpen.