Het cijfermatige talent van Johan Van Overtveldt moet Hillary Clinton alsnog de overwinning opleveren. © N-VA

Clinton vraagt rekenwonder Van Overtveldt om stemmen te hertellen

In een ultieme gooi naar het presidentschap roept Hillary Clinton de hulp in van onze minister van Financiën Johan Van Overtveldt om stemmen te hertellen. ‘We rekenen ons al rijk.’

Hillary Clinton:
‘Als Van Overtveldt trouw blijft aan zijn principes, hebben we ook stemmen genoeg voor de vólgende verkiezingen’

Iedereen wéét dat Russisch president Vladimir Poetin de Amerikaanse stemcomputers heeft gehackt om z’n buddy Donald J. Trump in het zadel te helpen. Maar bewijs het maar eens.

Democratisch presidentskandidate Hillary Clinton probeert het met een hertelling van de stemmen in de staten Wisconsin, Michigan en Pennsylvania. Maar ook zij beseft dat ze er met een simpele hertelling niet zal komen en daarom verzoekt zij onze Johan Van Overtveldt (N-VA) om mee te helpen tellen. Van Overtveldt staat erom bekend dat hij erg enthousiast allerlei dingen bij elkaar optelt.

‘We rekenen ons al rijk’, erkent Clinton. ‘Als Van Overtveldt trouw blijft aan zijn principes, zullen we meteen stemmen genoeg hebben om ook de vólgende verkiezingen met ruime voorsprong te winnen.’

Not fair’, meldde president-elect Donald Trump op Twitter. ‘Dit is verkiezingsfraude na de verkiezingen.

UPDATE: Terwijl Van Overtveldt in de VS stemmen gaat hertellen, vervangt partijgenoot Philippe Muyters hem als minister van Financiën. ‘Tellen is een fluitje van één cent’, bezweert Muyters. Voor een fluitje betaal je algauw 2 euro.