Geert Bourgeois ziet er fris uit. 'Dat komt doordat zand je huid steun geeft. Zie mij blinken!' © N-VA

Vijf geniale redenen waarom Geert Bourgeois zijn kop zo graag in het zand steekt

Geert Bourgeois (N-VA) is er ons eentje. Zelfs de zwaarste storm krijgt geen kreukje in de minister-president, alles laat hij voorbijwaaien. ‘Dat komt doordat ik mijn kop zo diep in het zand steek’, gniffelt hij.

1. Goed bestuur

‘Een goed bestuurder moet niet met zijn hoofd in de wolken leven’, doceert Geert Bourgeois. ‘Men zegt dat het goed is om met de voetjes op de grond te blijven. Wel, ik zeg u: het is nog beter om meteen je hele hoofd in de grond te steken.’

Geert Bourgeois:
‘Wie zijn hoofd in het zand steekt, voelt niet dat hij met zijn poep in de shit zit’

2. Comfort

‘Wie zijn hoofd in het zand steekt, voelt niet dat hij met zijn poep in de shit zit. Daarbij is de fijne textuur van zandkorrels comfortabel voor het gelaat’, weet de minister-president. ‘Het zand geeft de huid steun, waardoor je altijd fris en monter voor de camera’s van Villa Politica verschijnt. Zie mij blinken!’

3. Concentratie

‘In de Vlaamse regering trachten we bergen werk te verzetten. Daarvoor is concentratie nodig. Wanneer ik mijn hoofd in het zand steek, word ik niet afgeleid door ministers die met vodjes papier van Staatsveiligheid komen zwaaien’, snuift Bourgeois. ‘Of door tienduizenden betogers die in Brussel een rechtvaardiger beleid eisen.’

4. Vakantiegevoel

‘Het zand, het strand, de zee en de zon: wanneer ik mijn hoofd in het zand steek, voel ik hoe mijn lichaam zich meteen ontspant. Joepiejiuj!’, glimlacht Bourgeois. ‘Iedereen die een burn-out dreigt op te lopen, raad ik aan zijn hoofd wat vaker te verbergen in een emmertje zand. Ik heb altijd een emmertje vakantiegevoel onder mijn bureau staan.’

5. Whatever

‘Voor mij de belangrijkste reden!’, straalt Bourgeois. ‘Van zodra ze aan mijn oren komen zeuren met nooddecreten en begrotingstekorten, zeg ik: whatever! Ik neem mijn emmertje en steek mijn kop zo diep mogelijk [onverstaanbaar gemompel]!’