Voorzitter Bart Verhaeghe zette geld in op een overwinning van Club Brugge. Dat doet het vermoeden rijzen van matchfixing. © VRT

Bart Verhaeghe in nesten: ‘Gokte op 0-1-winst voor Club Brugge’

Het gokschandaal in het voetbal breidt zich uit naar Brugge. Voorzitter Bart Verhaeghe wordt ervan beticht dat hij geld – ‘véél geld’ – had ingezet op een overwinning van Club in Kopenhagen. ‘Dat is het op randje van kwaad opzet.’

Over de smadelijke nederlaag van Club Brugge tegen FC Kopenhagen komen almaar meer details vrij. Hoewel trainer Michel Preud’homme en sukkelspeler Stefano Denswil kop van Jut zijn, ziet het er vooral voor Bart Verhaeghe niet al te best uit. Volgens het Brugse parket zette de voorzitter 2.000 euro in op een 0-1-overwinning van Club in de Champions League-wedstrijd.

Advocaten Verhaeghe:
‘Hij is zijn 2.000 euro kwijt, hij is al genoeg gestraft’

‘Dat is op het randje van kwaad opzet’, zegt een speurder die benadrukt dat hij trouw successupporter is van Zulte-Waregem. ‘Wie overtuigd is van een zege van Club Brugge in de Champions League, móét wel betrokken zijn bij matchfixing.’

Bart Verhaeghe werpt op dat het een grap was. ‘Werkelijk, ik heb nooit één seconde geloofd in een overwinning’, zegt hij. ‘Iedereen kan toch zien dat 0-1 een onrealistische gok is?’

Het parket vraagt desondanks de doorverwijzing van Verhaeghe naar de rechtbank. ‘Geen probleem, ik zal de rechter een bezoekje brengen in zijn kleedkamer’, knipoogt Verhaeghe.

Volgens zijn team advocaten is Verhaeghe al genoeg gestraft: ‘Men moet er rekening mee houden dat zijn voetbalploeg de wedstrijd op schandelijke wijze verloren heeft én dat hij zijn 2.000 euro kwijt is. Voor gewone werkmensen is dat meer dan een maandloon. Mijnheer Verhaeghe daarbovenop een boete laten betalen, zou onrechtvaardig zijn.’