Getuigen zagen dat het slachtoffer plots een natte broek had. 'En ik denk dat ik enkele keutels uit zijn broekspijp heb zien rollen', zegt Jan (56). © philosophygeek

‘Uitzonderlijke noodtoestand’ treft incontinente N-VA’er

Een N-VA’er die plots geen controle meer had over zijn sluitspieren, veroorzaakte ophef in Plopsaland. ‘Zie je wel dat we verdachte elementen preventief moeten opscheppen’, wees de man toen het al te laat was.

Honderden mensen stonden zondagmiddag om iets voor twee aan te schuiven voor de Maya De Bij-show. Plots begon een man met een zijstreep misbaar te maken. Zijn schrille stem en opbollende ogen joegen kinderen angst aan, velen begonnen te huilen. ‘Ik kondig een uitzonderlijke noodtoestand af!’, krijste de man.

‘Het begon opeens erg te stinken’, getuigt Jan (56), die met zijn vrouw, kinderen en minnares naar de familiedag van N-VA was afgezakt. ‘Die meneer had opeens een natte broek en ik denk dat ik enkele keutels uit zijn broekspijp heb zien rollen. Een duidelijke noodsituatie.’

‘De veiligheid kwam in gevaar. Iedereen zag het, daar had je geen onderzoeksrechter voor nodig’, bevestigt Theo (38) met een gulle paardenlach.

Gwendolyn (8) uit Aarschot kan ervan meespreken: zij gleed uit over de ‘uitzonderlijke noodtoestand’ van het slachtoffer. Ze walgt als ze eraan terugdenkt. ‘Het rook naar Turkse toestanden’, haalt het meisje haar neus op. ‘Ik kan begrijpen dat je als incontinente man met hoge nood zit, maar zo uitzonderlijk zag het er allemaal niet uit.’

Gwendolyn (8):
‘Het rook naar Turkse toestanden’

Het slachtoffer begrijpt niet waar de heisa vandaan komt. ‘Als de drek je lichaam langs alle gaten verlaat, mag je toch spreken van een uitzonderlijke noodtoestand?’, moppert Bart (45). ‘Dan moet je verdachte elementen preventief durven op te scheppen, voor ze nog meer onheil veroorzaken.’