Advocaat Walter Van Steenbrugge zet door met zijn klacht, ook al is het slechts een grap. © Michiel Hendryckx

Klacht tegen Ghelamco Arena en Eurostadion: grap van dronken supporters

De klacht tegen de stadions van AA Gent en Anderlecht, blijkt een grap van dronken feestvierders. Alleen meester Walter Van Steenbrugge is nog niet op de hoogte gesteld: 'Er is een mondelinge overeenkomst.'

Supporter Davy Geens uit Deinze is er het hart van in dat zijn grap tot in de media is geraakt. ‘Het was al laat, op de kampioensviering na de overwinning tegen Anderlecht. We hadden allemaal te veel gedronken. We zagen die advocaat van op tv, Walter Van Steenbrugge. Hij liep rond op de markt en we begonnen er wat tegen te zeveren. “Hey Walter,” riep mijn metgezel, “ik geef u 10.000 euro als ge klacht indient tegen het stadion van Anderlecht!” “En ik nog eens 10.000 voor dat van Gent”, riep ik toen.’

Iedereen begon te lachen en te zingen. Behalve Van Steenbrugge zelf. ‘We dachten eerst dat hij zich ergerde aan ons, maar hij bleef de hele tijd vriendelijk en serieus. Ik denk niet dat hij door had dat we maar een grapje aan het maken waren’, vertelt Davy.

Groot was dan ook de verbazing toen ze meester Van Steenbrugge plots op televisie zagen met een heel verhaal over schadeclaims bij de Europese commissie. ‘Ik vrees dat wij Walter hebben aangezet om die klacht in te dienen’, zucht Davy. ‘Iedereen weet dat we zelf al jaren in een gesubsidieerd stadion spelen, gratis en voor niets. Dat was zo maar wat supporterspraat, een beetje jennen en grapjes maken, dat moet toch kunnen? Zeker als je dronken bent op een kampioensviering. Hopelijk wil meester Van Steenbrugge die klacht nog terugtrekken en ziet hij de grap ervan in.’

Voor meester Van Steenbrugge gaat het echter allerminst om een grap. ‘Die supporters hebben mij aangesproken en zijn met mij een mondelinge, maar bindende financiële overeenkomst aangegaan. Of ze dronken waren of niet doet totaal niets ter zake: men heeft mij aangezocht om een rechtszaak te starten voor een overeengekomen prijs, daar zijn tientallen getuigen van’, herinnert Van Steenbrugge zich. ‘Ik ben mijn deel van de verbintenis nagekomen, zodoende kan ik mijn vergoeding opeisen, desnoods voor de rechtbank.’

Dronken supporter:
‘Hey Walter, ik geef je 10.000 euro als je klacht indient tegen het stadion van Anderlecht’

Davy Geens liet alvast weten dat hij die som onmogelijk kan betalen. Hij doet een oproep aan het bestuur van Club Brugge om zich als Club achter de klacht te scharen en de gerechtskosten bij te passen.